Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus

Virkatodistus on ilmainen, jos:

- siihen merkitään vain henkilöä itseään koskevia tietoja (ns. "elää" -todistus)
  ja se otetaan suoraan koneelta seurakunnan jäsentietojärjestelmästä
- se haetaan tai lähetetään siitä seurakunnasta, jonka jäsenestä todistus on tehty

Tästä todistuksesta ei mene toimitusmaksua.

Sukuselvitys

Sukuselvitys tarvitaan esim. perunkirjoitusta tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita ja pesän selvitystä. Vainajan vaiheet on selvitettävä katkeamattomalla sukuselvitysketjulla 15-vuotiaasta lähtien. Pääsääntöisesti selvitykset hankkii joko omainen tai perunkirjoituksen pitäjä niistä seurakunnista, joissa vainaja on ollut eläessään kirjoilla. Jos vainaja ei ole kuulunut kirkkoon, selvityksen saa maistraatista.

Suoraan jäsentietojärjestelmästä tulostettu todistus, johon sisältyy myös tietoja puolisosta, lapsista tai muista henkilöistä sekä mahdollisia muuttotietoja, maksaa 9 euroa.

Jos todistus on laadittu manuaalisesti vanhoista kirjoista (vuosilta 1949 - 1963), se maksaa 9/30 euroa tietosisällöstä riippuen. Jos asiakas tarvitsee kaksi samansisältöistä todistusta eri tarkoituksiin, maksaa ensimmäinen 9/30 euroa ja toinen 9 euroa.

Toimitusmaksu on 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, maksaa erillisen laskun lähettäminen 5,50 euroa.

Maksukehoituksesta veloitetaan 5 euroa.

Sukututkimus

Sukututkimuksen perushinta on 30 euroa/30 min. Jos tutkimus vaatii enemmän aikaa lisätään 15 euroa jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta. Sukututkimustilauksia ei oteta vastaan puhelimessa.

Sukututkimusasioissa kannattaa huomioida, että Imatran seurakunta on perustettu vasta 1.1.1949. Lakkautetun Jääsken seurakunnan tiedot löytyvät Mikkelin maakunta-arkistosta.

Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Virkatodistus- sukuselvitystilaus:
Tilaan

Etunimet
Entiset sukunimet
Syntymäaika
Syntymäaika tai henkilötunnus
Syntymäpaikka
Milloin muuttanut
Paikkakunnalle
Paikkakunnalta
Tiedot myös