Sivukartta Ota yhteyttä Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä

Kansainvälinen diakonia

Suomen ev.lut. kirkko edistää maailmanlaajaa lähimmäisyyttä toimimalla osana kansainvälistä kirkkojen ja järjestöjen yhteisöä köyhyyden vähentämiseksi sekä rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi. Ylläpidämme yhteyttä kehitysmaiden kirkkoihin ja heidän diakoniatyöhönsä.

Kehitysyhteistyö

Kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu osallistuvat pitkäaikaiseen kehitysyhteistyöhön. Tärkeää on yhteistyö paikallisten kirkkojen kanssa ja toiminnan vaikutukset kristittyjen elämään. Kirkkojen tekemässä kehitysyhteistyössä ulkomaalaisten toimijoiden tehtävänä on vahvistaa tuen kohteessa toimivien paikallisten kirkkojen omaehtoisuutta niin, että ne pystyvät toimimaan itsenäisinä diakonisen vastuun toteuttajina ulkomaisen tuen loputtuakin. Kirkon Ulkomaanapu ja kirkon lähetysjärjestöt tekevät kehitysyhteistyötä usein yhdessä Ulkoasiainministeriön kanssa.

Humanitaarinen apu

Kirkon Ulkomaanapu ja kirkon lähetysjärjestöt osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan työalueille osuneiden luonnonkatastrofien, nälänhädän, sodan tai pakolaisuuden aiheuttaman inhimillisen hädän lievittämiseen.  Ajankohtaisiin humanitaarista apua varten järjestettäviin keräyksiin voi osallistua mm. Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran katastrofirahaston järjestämien keräysten avulla.

Ystävyysseurakuntatyö

Ystävyysseurakuntatoiminnan tarkoituksena on edistää kirkkojen, seurakuntien ja niiden jäsenten keskinäistä yhteyttä sekä kasvamista yhteisessä kristillisessä uskossa ja palveluvastuussa. Ystävyysseurakuntatoiminta on tärkeä osa kirkkomme kansainvälisiä suhteita. Se on myös tärkeä osa seurakuntien kansainvälisyyskasvatusta ja merkittävä kansainvälisen diakonian muoto.

Imatran seurakunnalla on ystävyysseurakuntatoimintaa Inkerin kirkossa Viipurin evankelis-luterilaisen seurakunnan Svetogorskin kappeliseurakunnassa. Avustamme lahjoitusvaroin myös Viron evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntia Avinurmessa, Alatskivessa ja Kodaveressa.

Kymmenvuotias Sasmita Susmitalopchan jakaa aaltopellistä kyhätyn hätäsuojan seitsemän naapuriperheen kanssa Nepalin maaseudulla. Muutaman neliömetrin majaan ahtautuu öisin 21 ihmistä. ”Olin keittämässä riisiä, kun maanjäristys iski. Juoksin ulos ja pellolle. Talomme tuhoutui. Kaikki on mennyttä”, Sasmita sanoo ja kääntää päänsä alas. ”Minua pelottaa yhä.” Teksti ja kuvat: Antti Helin

LML:n operaatio Pohjois-Irakissa keskittyy väkivaltaa paenneisiin siviileihin, jotka tarvitsevat mm. suojaa, ruokaa, vettä ja koulunkäyntimahdollisuuksia lapsille. Kuva ACT/LWF/Saad Gedeon

Imatran seurakunta, Tainionkoskentie 80, 55120 Imatra, puh. 044 400 4200