Yhteisvastuu 2018

Yhteisvastuun avaussunnuntai 4.2.2018
Tule kerääjäksi tai tule mukaan!
Ota yhteyttä Maija Pakarinen p. 040 522 0706 tai

Uusia kerääjiä toivotaan mukaan!
Ota yhteyttä ja ilmoittaudu kerääjäksi jo tänään!

Yhteisvastuu 2018

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräys käynnistyy 4.2.2018 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Maija Pakarinen p. 040 522 0706 tai **@**

Lista- ja lipaskerääjät ovat liikkeellä helmikuun alusta huhtikuun loppuun ja erilaisia Yhteisvastuun tempauksia järjestetään eri puolilla kaupunkia.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotosta 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitystyöhön ja katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta tehtävään avustustyöhön ja 20 %  oman seurakunnan  valitemaan kohteeseen.

Oman seurakunnan yhteisvastuukeräysvarojen kohdentaminen

2018 yhteisvastuukeräyksen seurakunnan 20% osuudella kehitetään Vuoksenniskan alueen yhteisöllisyyttä tukevaa ruokailutoimintaa.

Auta ja lahjoita