Yhteisvastuu 2021

Yhteisvastuun avaussunnuntai 7.2.2021
Tule kerääjäksi tai tule mukaan!
Ota yhteyttä Riitta sjöblom p. 040 511 8898

Uusia kerääjiä toivotaan mukaan!
Ota yhteyttä ja ilmoittaudu kerääjäksi jo tänään!

Yhteisvastuu 2021

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021. ”Elämässä tulee eteen sairauksia, työttömyyttä ja yllättäviä elämänkäänteitä. Sairauskierre apteekkilaskuineen saattaa suistaa velkakierteeseen. Työelämäaikaan otettuja lainoja onkin vaikea hoitaa, jos työura katkeaa ennenaikaisesti”, toteaa Yhteisvastuukeräyksen esimiespiispa Matti Repo

Riitta Sjöblom p. 040 511 8898  tai riitta.sjoblom**@**

Yhteisvastuukeräyksen toteuttamisaika on pidentynyt kestäväksi koko vuoden.

Lista- ja lipaskerääjät voivat olla liikkeellä myös muulloin kuin keväällä ja nyt poikkausvuotena, tämä mahdollisuus tullaan hyödyntämään.
Erilaisia Yhteisvastuun tempauksia voimme järjestää eri puolilla kaupunkiamyös kesäaikana sekä syksyllä.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotosta 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitystyöhön ja katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta tehtävään avustustyöhön ja 20 %  oman seurakunnan  valitemaan kohteeseen.

Oman seurakunnan yhteisvastuukeräysvarojen kohdentaminen

2021 yhteisvastuukeräyksen seurakunnan 20%