Yhteisvastuu 2020

Yhteisvastuun avaussunnuntai 2.2.2020
Tule kerääjäksi tai tule mukaan!
Ota yhteyttä Maija Pakarinen p. 040 522 0706 tai

Uusia kerääjiä toivotaan mukaan!
Ota yhteyttä ja ilmoittaudu kerääjäksi jo tänään!

Yhteisvastuu 2020

Yhteisvastuu 2020 Sinä riität hyvään vanhemmuuteen

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle.

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2.2.2020. Imatrankosken kirkossa klo 10 pidettävän perhemessun yhteydessä

Maija Pakarinen p. 040 522 0706 tai **@**

Lista- ja lipaskerääjät ovat liikkeellä helmikuun alusta huhtikuun loppuun ja erilaisia Yhteisvastuun tempauksia järjestetään eri puolilla kaupunkia.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotosta 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitystyöhön ja katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta tehtävään avustustyöhön ja 20 %  oman seurakunnan  valitemaan kohteeseen.

Oman seurakunnan yhteisvastuukeräysvarojen kohdentaminen

2020 yhteisvastuukeräyksen seurakunnan 20%