Imatran seurakunta säilyy itsenäisenä

Imatran seurakunta säilyy itsenäisenä

Imatran, Rautjärven ja Ruokolahden seurakuntien kirkkovaltuustot käsittelivät kokouksissaan 29.11.2017 seurakuntien liitosaloitteen tekemistä kirkkohallitukselle.  Imatran seurakunnan kirkkovaltuusto äänesti seurakuntaliitoksen puolesta äänin 19 – 9 ja Rautjärven seurakunnan kirkkovaltuusto oli yksimielisesti liitoksen kannalla . Ruokolahden seurakunnan kirkkovaltuusto äänesti omassa kokouksessaan liitosta vastaan äänin 12 - 7. Tämän äänestystuloksen perusteella Imatran rovastikunnassa on 1.1.2019 alkaen kolme seurakuntaa: Imatra, Parikkala ja Ruokolahti, johon on liitetty nykyinen Rautjärven seurakunta. Kaikilla kolmella seurakunnalla on jatkossa kolme kirkkoa. Rovastikunnallinen yhteistyö jatkuu näiden kolmen seurakunnan kesken.

Lisätiedot:

​Ilkka Ollonen