Diakonia

Ajankohtaista:

Diakoniatyön järjestämä aamupuuro on tarjolla tiistaisin klo 9-11 seurakuntakeskuksen kahviossa. Kauden viimeinen aamupuuro on tarjolla 5.12. Suomi 100 - teemalla. Tammikuussa 2018 toiminta jatkuu Tainionkosken pappilassa yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa.

Diakoniatyön taloudellisen avustamisen vastaanottolle varataan aika

maanantaisin klo 9-10

tai
torstaisin klo 15-16
jolloin ajan voi varata myös seurakuntakeskuksen diakoniatoimistosta

p. 040 482 4473.

Itsemurhan tehneiden omaisten ja läheisten sururyhmä alkaa 9.11. klo 17.30 Olavinkulman Lyhdyssä. Vetäjinä diakoni Riitta Sjöblom ja pastori Timo Kälviäinen.

Sururyhmä omaisensa ja läheisensä menettäneille aloittaa 17.1.2018 Olavinkulman Lyhdyssä. Vetäjinä pastori Sanna Kiiveri-Kihlanki ja diakoni Outi Pasanen.

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, joista kukaan muu ei välitä tai, joilla on asia/asioita, joita kukaan muu ei kuule tai ota vastaan. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia