Diakonia

Ajankohtaista:
Diakoniatyö on Olavinkulmassa, Olavinkatu 13, 55100 Imatra. Sisäänkäynti Kallenkadun puolelta.

- Diakoniatyön taloudellisen avustamisen ajanvaraus  vain maanantaisin klo 10 - 11 sekä                             torstaisin  klo 14 - 15.30  p. 040 482 4473. (myös WhatsApp)
tai **@**, messenger: Diakoniatyö Imatran seurakunta

Älä jätä ääniviestiä - emme kuuntele niitä.

Soppa ja messu tiistaisin Tainionkosken kirkossa. Ensin soppa klo 11, jossa vapaaehtoinen maksu, kirkon takasalissa. Noin 11.45 rento messu kirkon puolella. Mukana diakoni Liisa Töllinen ja pastori Susanna Halla

Lyhdyn toiminta, Olavinkatu 13,

Majakan toiminta, Ensontie 32,

Sururyhmä läheisensä menettäneille alkaa 17.3. klo 17  Olavinkulman Lyhdyssä. Ryhmän vetäjinä pastori Piia Frosti ja diakoni Liisa Töllinen. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Piialle 044 400 4207

Halutessasi saat keskusteluapua myös puhelimella soittamalla p.040 511 8898, Riitta Sjöblom

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, jotka eivät saa riittävästi apua yhteiskunnalta tai muista auttavista tahoista. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia