Diakonia

Ajankohtaista:

Kesätoiminta:

Vanhusten leiri 24. - 26.7. Päivärannassa. Hinta 65€. Ilmoittautumien 23.7. mennessä

Mielenterveyskuntoutujien leiri 31.7. - 1.8. Päivärannassa. Hinta 15€. Ilmoittautumiset 20.7. mennessä.

Omaishoitajien leiripäivä 2.8. Päivärannassa. Hinta 10€. Ilmoittautumiset 27.7. mennessä.

Ilmoittautumiset: Riitta Sjöblom, p. 040 511 8898 tai **@**

Diakoniatyön taloudellisen avustamisen vastaanottolle varataan aika

maanantaisin klo 9-10

tai
torstaisin klo 15-16
jolloin ajan voi varata myös seurakuntakeskuksen diakoniatoimistosta

p. 040 482 4473.

seuraava sururyhmä alkaa syyskuussa 2017. Vetäjinä diakoni Ann-mari lainesalo ja pastori Piia Frosti. Seuraa syksyn kirkollisista tarkempia tietoja.

Itsemurhan tehneiden omaisten ja läheisten sururyhmä alkaa myös syksyllä 2017. Vetäjinä diakoni Riitta Sjöblom ja pastori Timo Kälviäinen. Seuraa syksyn kirkollisia, joissa tarkempia tietoja.

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, joista kukaan muu ei välitä tai, joilla on asia/asioita, joita kukaan muu ei kuule tai ota vastaan. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia