Diakonia

Ajankohtaista:
Diakoniatyö on Olavinkulmassa, Olavinkatu 13, 55100 Imatra. Sisäänkäynti Kallenkadun puolelta.

- Diakoniatyön taloudellisen avustamisen ajanvaraus vain ma klo 9 -10 ja to 15-16 numerosta  p. 040 482 4473.

- Pappilan aamupuuro  tiistaisin klo 9 - 11, Kirkkokatu 4 PERUUTETTU KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI

- Uusi sururyhmä aloittaa kokoontumiset 26.3.2020 klo 17 Lyhdyssä, Olavinkatu 13. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmän vetäjille pastori Heidi Hakulinen p. 040 152 6227 tai diakonissa Marja Paunonen p. 040 522 0718 PERUUTETTU

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, jotka eivät saa riittävästi apua yhteiskunnalta tai muista auttavista tahoista. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia