Diakonia

Ajankohtaista:

Taloudellisen tuen ajanvarausta ei ole torstaina 17.9. klo 14 - 15.30

Diakoniatyö on Olavinkulmassa, Olavinkatu 13, 55100 Imatra. Sisäänkäynti Kallenkadun puolelta.

- Diakoniatyön taloudellisen avustamisen ajanvaraus vain ma klo 9 -10 ja to 14-15.30 numerosta  p. 040 482 4473. (myös WhatsApp)
tai **@**, messenger: Diakoniatyö Imatran seurakunta

Lyhdyn toiminta, Olavinkatu 13, on alkanut

Majakan toiminta, Ensontie 32, on alkanut

Sururyhmä nuoren tai aikuisen lapsensa menettäneille alkaa 16.9. klo 17 Pisarassa, Vuoksenniskantie 64. Vetäjinä diakoni Liisa Töllinen ja pastori Piia Frosti. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Piialle p. 044 400 4207.

Sururyhmä läheisensä menettäneille alkaa torstaina 15.10. klo 17 Olavinkulmassa, Kallen kabinetissa. Ryhmän vetäjinä pastori Heidi Hakulinen ja diakonissa Marja Paunonen.

Sururyhmässä on mahdollista puhua ja vaihtaa kokemuksia menetykseen liittyvistä asioista. Ryhmään voi osallistua, kun läheisen kuolemasta on kulunut noin kolme kuukautta. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Marjalle p. 040 522 0718.

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, jotka eivät saa riittävästi apua yhteiskunnalta tai muista auttavista tahoista. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia