Diakonia

Ajankohtaista:
Diakoniatyö on Olavinkulmassa, Olavinkatu 13, 55100 Imatra. Sisäänkäynti Kallenkadun puolelta.

- Diakoniatyön taloudellisen avustamisen ajanvaraus                                                                          kiirastorstaina 1.4. vain klo 14 -15, numerosta  p. 040 482 4473. (myös WhatsApp)
mutta maanantaina 5.4. ajanvarausta ei ole

tai **@**, messenger: Diakoniatyö Imatran seurakunta

Lyhdyn toiminta, Olavinkatu 13, on tauolla

Majakan toiminta, Ensontie 32, on tauolla

Sururyhmä läheisensä menettäneille on alkanut ja seuraava ryhmä alkaa, kun koronatilanne sen sallii.

Halutessasi saat keskusteluapua myös puhelimella soittamalla p.040 511 8898, Riitta Sjöblom

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, jotka eivät saa riittävästi apua yhteiskunnalta tai muista auttavista tahoista. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia