Diakonia

Ajankohtaista:
Yhteisvastuun avaussunnuntaina 3.2. messu Imatrankosken kirkossa klo 10. Messun jälkeen kahvitarjoilu ja infoa keräyskohteesta alasalissa.

Sururyhmä, johon voi ilmoittautua, alkaa 27.2. Olavinkulmassa klo 16. Ryhmän vetäjinä pastori Timo Kälviäinen ja diakoni Ann-Mari Lainesalo. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Ann-Marille p. 040 522 0695.

Nikkaristitoiminta tauolla 1.2. saakka.

Diakoniatyö on Olavinkulmassa, Olavinkatu 13, 55100 Imatra. Sisäänkäynti Kallenkadun puolelta.

Diakoniatyön taloudellisen avustamisen vastaanotto ja ajanvaraus joulutauolla. Seuraavan kerran ajanvarausnumeroon vastataan to 3.1.2019 klo 15 - 16. Aika varataan p. 040 482 4473.

Diakoniatyö - apua arkeen

Imatran seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on tukea ihmisiä, jotka eivät saa riittävästi apua yhteiskunnalta tai muista auttavista tahoista. Tavoitteena on erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten arjen kokonaisvaltainen tukeminen sekä toivon ylläpitäminen. Diakoniatyössä pyritään kasvattamaan ihmisiä vastuuseen ja huolenpitoon lähimmäisistään lähellä ja kaukana.

Imatran seurakunnan diakoniatyön arvopohja nousee Raamatusta ja kristillisestä ihmiskäsityksestä.

Keskustelut diakoniatyöntekijöiden kanssa ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön  käytännön tavoitteet ovat:

• heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukeminen
    ja auttaminen
  • kriisiauttaminen
  • henkilökohtainen sielunhoito
  • niiden huomioiminen, jotka eivät saa elämäänsä
    hengellistä tai muuta  tukea muualta (erityisryhmät)
  • vapaaehtoistyön organisointi ja  vapaaehtoisten varustaminen
  • diakonisen vastuun herättäminen
  • yhteistyö muiden auttajatahojen kanssa
  • kansainvälinen diakonia