Hautauspalvelut
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hautaustoimi - arjen jälkeen

Asemäentie 43
55420 Imatra

p.044 400 4220 

Hautausmaan toimisto avoinna ma-to 9.30-11.00 ja 11.30-15.00. Pe 9.30-11.00 ja 11.30-13.00.

Tainionkosken hautausmaa, siunauskappeli ja krematorio

Hautausmaa on perustettu vuonna 1933. Hautausmaa-alue on pinta-alaltaan 19 hehtaaria, josta hautauskäytössä on noin 10 hehtaaria. Arkkuhautapaikkoja hautausmaalle sopii noin 20 000.

Työntekijöiden yhteystiedot

Sijainti: Kansalaisen karttapaikka tai Google Maps

***

Tiedote 27.4.2023 

Imatran krematorion uuni uusitaan - Tuhkaukset suoritetaan kesäkuun ajan lähialueen muissa krematorioissa

Imatran krematorio menee remonttiin maanantaina 29.5.2023. Krematorion uuni puretaan ja muurataan uudelleen ja lisäksi uunin yhteydessä oleva savukanava korjataan. Remontin arvioitu kesto on neljä viikkoa, eli krematorio on suljettuna kesäkuun ajan.

Krematorion uunin remontti tulee toteuttaa aina noin 5000 tuhkauksen jälkeen. Imatran krematorion remontti toteutetaan nyt etuajassa savukanavan korjauksen tarpeen tultua esiin.

Remontin aikana (29.5.-30.6.2023) Imatralla ei tuhkata vainajia. Joensuun, Lahden ja Kotkan krematoriot ovat Imatran krematorion remontin vuoksi lisänneet valmiuttaan suorittaa tuhkauksia.

Imatran seurakunnan hautaustoimen päällikkö Kaarle Fabritius kertoo, että remonttiin on selvä tarve:

- Krematoriouunin uusiminen on nyt välttämätöntä, jotta tuhkaukset voidaan toteuttaa turvallisesti ja säännösten mukaisesti. Remontin jälkeen tuhkaukset jatkuvat Imatralla normaalisti.

Imatran krematorion kylmätilat ovat remontin ajan normaalisti toiminnassa imatralaisten vainajien sekä Tainionkosken hautausmaalle haudattavien käyttöön.

Arkkuhautauksia toimitetaan krematorion remontin aikana Imatralla normaalisti.

Jos imatralaiselle vainajalle suoritetaan krematorion remontin aikana tuhkaus, hautaustoimisto hoitaa kontaktit ja kuljetukset korvaavan krematorion suuntaan.

Vainajan kuljetuksiin on mahdollista saada tukea

Imatran seurakunta ei vastaa vainajien kuljetusten kustannuksista. Imatran seurakunnan jäsenet voivat diakonisin perustein hakea kuluihin avustusta Imatran seurakunnan diakoniatyön kautta.

Jos vainaja ei ole Imatran seurakunnan jäsen, tukea vainajan hautajaiskuluihin voi hakea Kelan kautta. Kelan tuen saamisen edellytyksenä on, että kuolinpesä on varaton.

 

Lisätietoja:

Hautaustoimen päällikkö Kaarle Fabritius, p. 044 400 4245, **@**

 

 

 

 

Krematorio

 

  Lue lisää

Ohjeita hautajaisia varten

Tämän oppaan tarkoitus on auttaa siunaus- ja muistotilaisuuden sekä muiden hautajaisiin liittyvien asioiden järjestelyissä. Ohjeet on laadittu yleistä käytäntöä silmälläpitäen, mutta jäljempänä kerrotut asiat eivät sulje pois omia erityistoivomuksianne. Lue lisää

Hautausmaan kartta

Kartan avulla löydät kadonneen haudan. Lue lisää

Haudanhoito

Hautainhoitorahaston hoidettavana on noin puolet Tainionkosken hautausmaan haudoista. Lue lisää

Hauta- ja hoitohinnastot

Hoitohinnastot 2023 Lue lisää