Muistellen vähän vanhaa, odottaen uutta.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuvassa Tyyne nauttii auringosta pizzalaatikon kera. Tyyne kun rakasti laatikoita. Mitä pienempi sitä parempi. Aina mahtui.

Muistellen vähän vanhaa, odottaen uutta.

Näin vuoden 2019 aluksi voisi tietysti nostaa jonkun hetken vuodesta 2018. Oli paljon hyviä hetkiä oli myös vähemmän hyviä, niinhän se menee.

 

Ehkä murheellisinta oli kun joulun alla tyttäreni Tyyne-kissa jouduttiin lopettamaan. Ilmeisesti Tyynen aikaisemman elämän pentutehtailu oli huonontanut terveyttä niin, että sydän ei enää jaksanut. Saimme pitää Tyynen meillä vain kolme vuotta. Mutta ne olivat hyvä vuosia.

----------

Millä mielellä siis odotan nyt jo alkanutta, mutta vielä kovin uutta vuotta. Uuden vuoden lupauksia en ole ihmeemmin tehnyt. Samat kilot kulkevat mukana vuodesta toiseen, ehkä jopa hieman lisääntyen. Liikuntaa en saa harrastettua yhtään sen enempää vaikka miten päättäisin jouluruokien ahmimisen jälkeen aloittaa ainakin reippaan lenkkeilyn. Ja ne karkit, pullat ja piparit on niiiiin monta kertaa jätetty pois. No, arvata saattaa miten senkin päätöksen kanssa on käynyt.

Mutta. Nyt olen päättänyt tehdä yhden uuden vuoden lupauksen. Olen aina ollut hieman pessimismiin taipuvainen tyyppi ja niinpä vanha sanonta ”itku pitkästä ilosta” on osunut ja uponnut. Kaikkein onnellisimmillakin hetkillä jossain ajatuksen pohjalla häilyy tunne, ettei tämä kauan kestä. Mitähän murhetta tästäkin seuraa. Ja kyllähän sitä murhetta aina seuraa, ennemmin tai myöhemmin. Ihan odottamattakin.

Siispä olen tehnyt päätöksen. Jos saa elämäänsä ”pitkän ilon” niin kyllä sitä jo sitten voi vähän murehtiakin. Vaikka saisi pienenkin ilon, niin ilo ilona. Tässä ja nyt lupaan iloita kun on ilon aika ja murehtia kun on murheen aika. Mutta en etukäteen. Kun ikää karttuu niin asioillekin tulee uusia merkityksiä. Oppii enemmän elämään hetkessä - näin toivon. Ehkäpä näin iän karttuessa myös elämän rajallisuus alkaa tuntua eri tavalla.

Siis vuonna 2019 nautitaan hetkistä, itketään ja nauretaan, tehdään hulluja asioita, halataan ja ollaan lähellä. Toisin sanoen: eletään täysillä!

 

Lopuksi uuden vuoden toivotukset kaikille vähän vanhempaan malliin:

Korkehimman haltuun anna
kallihimmat toivehes’.
Pienet huolesikin kanna,
Hän ne kääntää parhaakses’!
Hänpä vuoden alkaneen
johtaa hyvään päätökseen.

Immi Hellén

Paula, edelleen viraston kissamummo.

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: