Uskotko kuolemaa edeltävään elämää?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Uskotko kuolemaa edeltävään elämää?

Uskotko kuolemaa edeltävään elämää? kysyy Tommy Hellsten facebookissa.

Harva meistä elää elämäänsä tässä ja nyt. Yritämme vaan suoriutua ja selviytyä päivästä toiseen. Elämme joko menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Olavinkulmassa mietittiin viime viikolla elämän kohtaamisia – tässä ja nyt. IRTI-Teatterin nuorten näytelmä sekä Tommy Hellsteenin luennot saivat ajattelemaan, miten voisin löytää itseni kaiken elämän kiireen keskeltä. Tommy Hellsteen puhui kiireestä, joka ei ole luonnonvoima. Me teemme kiireen itse, koska haluamme olla tarpeellisia ja tärkeitä. Kiireen vastakohta on läsnäolo. Läsnäolossa ihminen elää tässä hetkessä. Kuinka osaisin olla läsnä ja kuulla sisäistä ääntäni? Kumpi ohjaa elämääni pelko vai rakkaus? Annanko elämässäni intuitiolle mahdollisuuden? Paljon kysymyksiä!

Olen kysellyt itseltäni, mistä löydän sisäisen levollisuuden ja rauha elämääni. Pysähtyminen Punkaharjun talvisessa metsässä rentoutusharjoitukseen oli yksi sellainen hetki. Makuupussissa riippukeinussa mäntyjen välissä tuntui elämä olevan juuri tässä ja nyt. Hiljaisuus, suorat männyn rungot ja harmaa talvinen taivas eikä muuta. Siinä minä kiikuin maailmankaikkeuden keskellä ja näin vain ylöspäin. Aluksi tunsin pelkoa, mutta vähitellen sisäinen rauha antoi tilaa hengittää ja olla vaan. Miten saisin tuon sisäisen levon ja rauhan siirrettyä tänne jokapäiväiseen elämään? Lopulta kyse on siitä, mitä uskallan antaa itsestäni. Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Nähdyksi haluan minäkin tulla omana itsenäni sellaisena kuin olen. En sellaisena kuin toiset minut haluavat. Omana itsenä oleminen vaatii rohkeutta, koska silloin olet myös haavoittuvimmillasi. Luottamuksen ja rakkauden ilmapiiri antaa voimia tulla näkyväksi. Olemme jokainen saaneet ihmisarvon syntyessämme ja sen kunnioittaminen toisissamme luo luottamuksen ilmapiirin, jossa uskaltaa olla kokonainen oma itsensä.

Kysymykseen uskonko kuolemaa edeltävään elämää vastaan uskovani. Elämä on se hassu juttu, joka on syntymän ja kuoleman välillä. Elämässä olemme toisillemme näkyviä ja läsnä.

 

Sirpa Kauppinen

hallintosihteeri, seurakunnan sekatyöläinen

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: