Urheilun juhlaa ja...
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Talvi on penkkiurheilijan parasta aikaa.

Urheilun juhlaa ja...

Viime päivät ovat urheilurintamalla olleet täynnä tapahtumia. Reilu viikko sitten olimme katsomassa SM-hiihtoja täällä kotikulmilla. Pääsimme seuraamaan aivan aidan viereen kun Suomen hiihdon kärki otti mittaa toisistaan. Ei voinut kuin ihaillen katsoa miten vauhdikasta ja helpon näköistä hiihtäminen voikaan olla kun kalusto ja kunto ovat kohdallaan. Samalla muistuivat mieleen omat samoilla laduilla etananvauhtia haarakäyntiä kiivetyt ylämäet ja kuin käsijarru päällä lasketut alamäet. Eteläkarjalaisena tuntui hyvältä kuulla länsisuomalaisella murteella ladun varressa lausutut kehut hienoista puitteista ja toimivista järjestelyistä - hyvä Imatra! Innokkaimmat hiihtofanit varmaankin suuntasivat heti seuraavana viikonloppuna perinteisiin Salpausselän kisoihin ja vielä innokkaammat matkaavat kahden viikon kuluttua hiihdon MM-kisoihin Seefeldiin jännittämään miten Iivon ja kumppaneiden käy. Ja me penkkiurheilijat taas seuraamme kisoja kotona.

Vaan eipä olisi arvannut että SM-hiihtoja seuraavana aamuna herätäänkin shokkiuutiseen. Suruviesti kaikkien aikojen menestyksekkäimmän mäkihyppääjän yöllisestä poismenosta kantautui kaikkien suomalaisten sekä koko maailman talviurheilua seuraavien ihmisten korviin. Matin saavutuksia käytiin läpi kaikissa mahdollisissa tiedotusvälineissä eikä epäselväksi jäänyt mistä hänet parhaiten muistetaan.

Kansainvälisellä urheilumenestyksellä on aina ollut merkittävä rooli suomalaisten kansallistunnon kohottajana. Kun pieni maa pärjää niin se tuntuu kivalta. Hyvältä toki tuntuvat myös maailmalla menestystä tarjonneet teknologiset saavutuksemme tai hyvät Pisa –tutkimustulokset, mutta miten kivaa onkaan olla suomalainen kun maailman urheilurintamalta sataa kultaa ja kunniaa. Muistan edelleen sen tunteen joka valtasi minut aikanaan kun Calgaryn olympialaisten aikaan vietin vuoden Yhdysvalloissa ja pienen kylämme (jossa talviurheilua ei seurattu ollenkaan) asukkaat tulivat minua Matin maamiehenä hänen kolmannen olympiakultansa jälkeen onnittelemaan ja sanomaan, että se taitaa olla aika kova kaveri tuo teidän mäkihyppääjänne!

Pasi, sunnuntaihiihtäjä ja penkkiurheilija

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: