Niin rakas, että pelottaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Niin rakas, että pelottaa

 

Meille tuli viime syksynä koira. Rakas, pieni Anni-hauva, joka valloitti niin minun, avopuolisoni kuin koko kujamme ihmisten sydämet. Pieni höpsö, joka rakastaa kaikkia ja kaikkea.

 

Anni oli seitsemän viikkoinen, kun haimme hänet kotiin. Anni painoi reilu kaksi kiloa, eli oli aivan kuin lelukoira, pieni ja hento. Syliin ottaessa pelkäsin usein, että Anni menee rikki. Anni söi pieniä annoksia ja nukkui paljon. Ulkona käytiin usein, mutta pitkään pysyttiin vain kotipihassa. Sitten käveltiin kujan päähän ja siitä sitten pikkuhiljaa eteenpäin.

 

Nykyisin Anni on jo melkein iso koira, jo seitsemän kuukautta vanha. Annilla on vaihtunut kaikki hampaat ja hänellä on monia koirakavereita. Anni rakastaa leikkiä lumessa ja osaa monenlaisia temppuja. Teemme Annin kanssa pitkiä lenkkejä, joista Anni tykkää hurjasti.

 

Toki Anni osaa myös herjailla, eikä aina halua kulkea hihnassa hienosti. Annin koulutus vaatii kärsivällisyyttä, mitä minulla ei todellakaan aina ole. Mutta me molemmat teemme parhaamme aina, Anni ja minä.

 

Anni on tuonut mukanaan paljon iloa, mutta samalla myös ensimmäistä kertaa elämässä minua pelottaa. Ensimmäistä kertaa elämässä minä olen vastuussa jostain muusta, kuin itsestäni. Minun vastuullani on, että Anni saa tarpeeksi ruokaa ja pääsee tarpeeksi usein ulos. Minun täytyy huomata, jos hän on kipeä ja osata viedä hänet lääkäriin, jos on tarvetta. Tuosta pienestä karvaturrista on huolehdittava päivittäin.

 

Elämä on siis muuttunut viime kuukausina paljon. Oma arki on muuttunut, siihen on tullut aivan erilainen rytmi. Kotona on oltava säännöllisesti ja lenkillä on käytävä päivittäin. On löydettävä aikaa leikkimiseen ja telmimiseen. Mutta ei se huono asia ole. Päinvastoin, en vaihtaisi elämää tuon pienen höpsön kanssa mihinkään. Kärsivällisyyden koettelusta huolimatta Anni on ihan joka hetki rakkain pieni hauva!

Veera Oinonen

arjesta nauttija ja hupsu koiranomistaja.

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: