Pakolaiskeskustelua
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pakolaiskeskustelua

 

Hädässä olevia ihmisiä on autettava. Se on jokaisen täysjärkisen ihmisen ajatus. Suomessa ei tosin voida käydä aiheesta oikeastaan minkäänlaista keskustelua. Otetaanko pakolaisia vastaan, ja jos otetaan niin minkä verran. Kansainväliset sopimukset tosin velvoittavat ottamaan pakolaisia.

Suomessa asuvilla ihmisillä pitää olla oikeus turvallisuuteen. Turvallisuudentunne on kuitenkin henkilökohtainen kokemus. Suomeen ei pidä ottaa liikaa pakolaisia, koska se luo turvattomuutta kantaväestössä, täällä asuvilla pakolaisilla sekä tänne juuri tulleilla pakolaisilla.

Usein kuulee sanottavan että maassa maan tavalla. Se on hyvin sanottu. Miten muuten pitäisi olla? Suomessa täytyy kaikkien elää maan lakien ja tapojen mukaan. Ei kai kukaan kuvittele, että muuttaessaan toiseen maahan, voidaan elää omien lakikäsitysten mukaan. Nykyiset pakolaismäärät voivat olla vasta esimakua ilmastopakolaisuuden uhan alla. Esimerkiksi Japani ja Hollanti ovat vaaravyöhykkeessä veden noustessa. Joskus uhotaan, että Suomi kuuluu kantasuomalaisille. Niin. Suomea on rakennettu Korhosten ja Virtasten voimalla. Sekä vähän ulkolaisillakin sukujuurilla. Gutzeit, Norja. Paulig, Saksa. Fazer, Sveitsi. Sinebrychoff, Venäjä.

 

 

Pekka Kärkäs

maanviljelijä

kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: