Rakkaudesta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Rakkaudesta

Aina ajoittain tuntuu, että kirkkoa repii ihmisten keskinäiset näkemyserot. Joku on liberaali ja sallisi avioliiton kaikille, toisille nainen pappina on liikaa. Tähän väliin mahtuu valtava määrä erilaisia näkemyksiä ja tulkintoja. Ihmisyys tuo mukanaan oikeassa olemisen tarpeen, ylpeyden, periksiantamattomuuden ja vihan, samalla unohtaen rakkauden. Jokaisella on olemassa oma tulkintansa ja yksi absoluuttinen totuutensa. Ja jokainen on totuutensa kanssa oikeassa.

Näitä pohtiessa nousee mieleen, että Jumalahan on rakkaus. Jumalan rakkaus ulottuu jokaiseen ihmiseen. Jumala on meidät kutsunut ja lähettänyt tänne maan kamaralle asioitaan toimittamaan. Voisiko olla niin, että Hän kaikessa viisaudessaan antoi meille eri rakkauden kohteet tietäessään ettei vajavainen ihminen pysty yksin pyyteettömästi kaikkia rakastamaan, mutta yhdessä ryhmänä toisten ihmisten kanssa pystyy. 

Mitä jos kukaan meistä ei ole oikeassa?  Ja mitä jos samaan aikaan olemme kaikki oikeassa? 

Jotenkin kaiken vääntämisen valossa ei voi muuta kuin todeta, että kaikki varmasti tulevat rakastetuksi. Minusta tuntuu, että ei ole muuta mahdollisuutta näiden lukemattomien näkemysten keskellä. Suurin on rakkaus.

Outi

Ihminen

Diakoni

Puolisosiaalinen introvertti

Oikeudenmukaisuuden ihailija

Suvaitsevaisuuden sanansaattaja

Korrektimpi miltä näyttää ;)

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: