Päivän vieras: Ahdistus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Päivän vieras: Ahdistus

Minun nimeni on Ahdistus ja minulla on monta kotia. Olen oikea maailman kansalainen. Minulla on myös monet kasvot, tosin en useinkaan niitä julkisesti tahdo näyttää. Joskus tosin joku langoista tipahtaa käsistäni ja silloin minusta saattaa nähdä vilahduksen. Minulla on myös monia erilaisia lempinimiä ja valenimiä. Niitä ovat muun muassa laiskuus, saamattomuus, herkkänahkaisuus, aloitekyvyttömyys… onhan noita, muiden minulle antamia. Paras kaverini on häpeä. Me pysyttelemme useimmiten ihan kaksin, niin on turvallisinta. Ja me pelastamme toisiamme aina kuin vain mahdollista.

Minäkin olen joskus ollut pieni. Ihan niin kuin kaikki meistä. Ajan myötä olen kasvanut. Ja mitä enemmän olen kasvanut, sitä monimutkaisemmaksi on mennyt myös maailma ja elämä. Minun lempiruokaani onkin turvattomuus. Ilman ruokaa en pääse kasvamaan suureksi ja vahvaksi, mutta silloin kun turvattomuutta on kattilakaupalla, tulee minusta voittamaton ja röyhkeä.

Minun lempipuuhaani on lamauttaminen. Ilman sitä tylsistyn. Iloitsenkin siitä millaiseksi maailma on muuttunut. Tämä upea maailma, joka on täynnä muutosta, epävarmuutta, pörssikursseja ja vallan käyttöä. Jotkut päivät ovat kuin turvattomuustaikinasta valmistetussa lihapullasateessa tanssimista. Niinä päivinä syön vatsani ihan pinkeäksi ja sitten jaksan vaikka mitä.

Esimerkiksi yhtenä päivänä majaillessani eräässä kodissa, jonka nurkat olivat täynnä korkeita selvittämättömiä paperikasoja ja ovissa roikkui ainakin kymmenen lukkoa, pääsin ihan tositoimiin. Yhdessä paperikasassa näet oli keltainen muistilappunen, että talon omistajan pitäisi soittaa itselleen lääkäriaika. Voi veljet! Onneksi satuin paikalle juuri sinä päivänä. Talon omistaja näet vihasi puhelimella soittamista. Sinä päivänä hänen luokseen oli tullut vieras, joka alkoi vaatia häneltä lääkäriajan varaamista. Lopulta omistajan olikin pakko soittaa. Minä tönin ja ravistelin omistajaa kaikin voimin. Näin kuinka omistajan henki salpautui, kädet hikosivat ja sydän pamppaili. Ensi yönä muuten valvotaan. Mutta tällä kertaa kuin ihmeen kaupalla, hän sai kun saikin soitettua ajanvarausnumeroon. Minua jo lähes harmitti, kunnes kävi ilmi, ettei iltapäivällä enää voisi varata aikoja, ei edes huomiselle taikka kahden viikon päähän. Omistajan olisi soitettava seuraavana aamuna uudestaan. Silloin tuo ärsyttävä vieras olisi jo poistunut ja minä olisin omistajan kanssa ihan kahden. Silloin voittaisin varmasti.

Et ehkä kaiken kertomani jälkeen usko, mutta minuakin joskus pelottaa. Kenties eniten pelkään Rakkautta. Rakkaus näet tykkää myös syödä turvattomuutta ja sen ehtiessä ensin, jään minä vaille ateriaa. Ja Rakkauden kaverit, Järki ja Toivo ovat nekin perin ärsyttäviä tyyppejä. Puhuvat aina minua vastaan ja tekevät minut tarpeettomaksi. Onneksi kuitenkin näyttää siltä, että maailmasta on paikoin Järki kadonnut ja Rakkaus ja Toivo ovat sitä etsimässä. Saapas nähdä koska palaavat takaisin.

Outi

Diakoni

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: