Ilon pilkahduksia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Saimme vierailla eräässä kolmosluokassa tämän raamatunkertomuksen kanssa. Arvaatko, mikä kertomus on kysessä?

Ilon pilkahduksia

 

Syksyt ovat usein vaikeaa aikaa. Harmaus, sateiset päivät ja pimenevät illat saavat aikaan väsymystä ja uupumusta. Ei jaksa tehdä mitään, eikä oikein huvitakaan. Parasta iltaisin on vain vetää villasukat jalkaan ja istahtaa sohvan nurkkaan herkkujen kanssa katsomaan lempisarjoja. Tätäkö tämä syksy tulee taas olemaan?

 

Tämä syksy on ollut minulle erilainen. Toki on väsyttänyt ja pimeys vie voimia, kuten aina ennenkin. Olen kuitenkin osannut löytää arjesta enemmän iloa, valoa ja jaksamista. Olen nauttinut kirpeän aurinkoisista aamulenkeistä koiran kanssa, aloittanut uuden harrastuksen, täydentänyt vaatekaappiani iloisen värisillä vaatteilla ja ihaillut syksyn ruskan väriloistoa.

 

Tänä syksynä olen erityisesti nauttinut töistäni ja kohtaamisista siellä. Olen saanut käydä alakouluilla vierailemassa iltapäiväkerhoissa ja pitämässä oppitunteja. Tällä viikolla sain vierailla eräässä kolmosluokassa. Oli hienoa keskustella oppilaiden kanssa, vastata tiukkoihin kysymyksiin sekä ihmetellä yhdessä erään raamatunkertomuksen tapahtumia. Sain tuosta tunnista virtaa koko loppuviikoksi!

 

Toinen erityisen piristävä asia ovat olleet yläkouluilla pidettävät rippikouluinfot. Rippikoulut ovat minulle erittäin tärkeitä ja nauti niistä todella paljon. On ihana aloittaa uusi rippikoulukausi, nähdä rippikouluun tulevat nuoret ja arvailla, ketkähän heistä päätyvät juuri minun rippikouluryhmääni. Odotan innolla työskentelyä näiden nuorten, isosten ja työtovereiden kanssa. Rippikoulussa oppii aina jotain uutta itsestään ja muista, olitpa siellä ensimmäistä ja kymmenettä kertaa. Tämä tekee rippikoulutyöstä mielenkiintoista ja jopa koukuttavaa!

 

Olen siis oppinut nauttimaan syksystä, jota aiemmin niin kovasti inhosin ja jopa pelkäsin. Nämä ilon pilkahdukset arjen keskellä ovat tuoneet minulle iloa ja toivoa. Kyllä se valoisa kevät sieltä taas saapuu ajallaan, nautitaan kuitenkin ensin tästä hetkestä.

 

Pieni rakas Anni syksyisellä aamulenkillä.

Veera Oinonen

Nuorisotyönohjaaja ja ikuinen optimisti.

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä