Kirkkoherra Arto Marttisen uudenvuodenpuhe 2020

Kirkkoherra Arto Marttisen uudenvuodenpuhe 2020

Armorikasta vuotta 2020!

Jokainen vuosi tarjoaa aihetta iloon ja suruun. On iloa ja surua kaupungin mittakaavassa ja on iloa ja surua yksityisen ihmisen elämässä. Olen sitä mieltä, että Imatra on juuri sopivan kokoinen kaupunki ilojen jakamiseen ja surujen kantamiseen. Tällaisessa sopivan kokoisessa kaupungissa tunnemme toisemme useista eri yhteyksistä. Yhtenä esimerkkinä voin mainita edelläni puhuneen Mikko Airaksen, jonka kanssa olemme olleet monien vuosien ajan työtovereita. Imatralla ei ole korkeaa kynnystä hyvälle yhteistyölle, olipa kyseessä sitten kaupunki, seurakunta, eri järjestöt ja seurat tai yksittäiset ihmiset.

Imatralla on aina silloin onnistuttu, kun on toimittu yhdessä. Silloin on osoitettu sitä maankuulua Imatra-spirittiä. Näin se menee ihmisen elämässä. Ihmisen osana on toimia yhdessä toisten kanssa. Jokainen meistä on joiltakin osin hauras ja särkyvä. Jokaisesta löytyy heikko kohta, akilleen kantapää. Toisten kanssa olemme vahvempia. Toisten kanssa saavutamme asioita, joita emme saavuta yksin.

Tarvitsemme toisia, koska he ovat erilaisia kuin me. Toinen ihminen - tuo samalla kertaa erilainen ja samanlainen - on peili, jonka avulla opimme tuntemaan itseämme. Meillä on tarve toimia yhdessä, mutta yhteistyön tiellä on esteitä. On kiviä, jotka on kammettava pois tieltä. Jotkut kivet pystymme kampeamaan tieltä itse. Toiset kivet ovat niin suuria, että niiden raivaamiseen tarvitaan toisten apua. On niinkin suuria kiviä, että niiden kampeamiseen tarvitaan yläkerran apua, voimaa ylhäältä.

Hyvät imatralaiset. Joulu ei ole vielä päättynyt. Loppiaiseen on melkein viikko aikaa. On monia joululauluja, joissa toistuu nimi Immanuel. Se tarkoittaa: Jumala on meidän kanssamme. Me emme ole yksin avaruuden tyhjässä autiudessa. Emme ole sattuman heiteltävinä. Jumala on meidän kanssamme, myös ensi vuonna.

Toivotan teille kaikille Jumalan siunaamaa, armorikasta vuotta 2020.

Kirkkoherra Arto Marttinen