Pysy kotona
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pysy kotona

 

Pysy kotona. Tämän kehotuksen jokainen meistä on kuullut lukuisia kertoja viime viikkojen aikana. Kuinka yksinkertainen ja helppo, mutta samaan aikaan vaikea ja ahdistava kehotus.

 

Nyt, kun lähes kaikki paikat ovat menneet kiinni ja harrastukset ovat tauolla, on vain aikaa. Aikaa tehdä niitä asioita, jotka on jo vuosia siirtänyt tulevaisuuteen tehtäväksi. Aikaa lukea, katsoa elokuvia, ulkoilla kevätauringossa, pestä ikkunat, kuurata sauna, siivota vaatekaappi sekä ihan vain istua ja ajatella. Voi tehdä asioita rauhassa, ei ole kiire minnekään. Lisäksi on mahdollisuus aivan eri tavalla viettää aikaa Jumalan kanssa hiljentyen ja rukoillen.

 

Välillä tuntuu kuitenkin, että aikaa on liikaa. Ei jaksaisi olla kotona. Omat ajatukset alkavat tuntua raskailta ja kiertävät samaa kehää. On tylsää, kun täytyy tehdä samoja asioita viikosta toiseen.

 

Tämän uudenlaisen arjen keskellä on myös jotain tuttua ja turvallista. On se yksi, joka on aina samanlainen ja muuttumaton. Se on Jumala. Mielessäni on viime päivinä pyörinyt seuraava Jeremian kirjan lause: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” (Jer. 54:10)

 

Tähän minä saan turvata ja luottaa, tässä tilanteessa ja sen jälkeen. Jumala on ja pysyy, hänen rakkautensa ei katoa. Jokin elämässä on pysyvää ja horjumatonta, vaikka tapahtuisi mitä. Siunattua oloa sinulle!

Veera Oinonen

Ulkoilmaista ja auringosta nautiskelija

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä