Virkatodistuksen tilaaminen

Virkatodistuksen tilaaminen

Imatra seurakunta kuuluu Lahden aluekeskusrekisteriin.

Aluekeskusrekisteri huolehtii seurakunnan jäsenkirjanpitoon ja jäsenrekisteristä luovutettaviin tietoihin liittyvistä tehtävistä.

Virkatodistukset ja sukututkimukset

Aluekeskusrekisterin laatima virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin.

Elää-todistukseen merkitään henkilön perustiedot. Huom! Perunkirjoituksen yhteydessä erillistä elää-todistusta ei tarvita, jos henkilön tiedot ilmenevät vainajasta tehtävillä todistuksilla.

Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on sisällöltään laajempi. Sen antaminen edellyttää hyväksyttyä käyttötarkoitusta, esim. perunkirjoitus. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu sen käyttötarkoitukseen.

Näin voit tilata sukuselvityksen tai virkatodistuksen

Näin voit tilata virkatodistuksen:

• Kirkon asiointipalvelun kautta: Tilaa virkatodistus - evl.fi
  • Sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen tai ns. elää-todistuksen voit tilata myös puhelimitse ma – pe klo 9–12 numerosta 044 719 4612.
  • Aluekeskusrekisteri tekee sukututkimusta varten maksullisia todistuksia jäsenseurakuntiensa alueelta. Ohjeet sukututkimustilaukseen löytyvät tästä.

Tilattaessa on ilmoitettava:

• päähenkilöstä etunimet, sukunimet, syntymäaika ja -paikka
  • mahdolliset tiedossa olevat muuttoajat
  • tilaajan nimet ja osoitetiedot puhelinnumeroineen
  • todistuksen käyttötarkoitus, esim. perunkirjoitus, perinnöstä luopuminen jne.

Jotta perunkirjoituksen tekeminen ei tarpeettomasti viivästyisi, vainajan omaisten kannattaa tilata sukuselvitys jo ennen hautajaisia. Verohallinnosta voi tarvittaessa pyytää lisäaikaa perunkirjoituksen toimittamiselle.

Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus toimitetaan noin 4 viikon kuluttua tilauksesta. Elossaolotodistus toimitetaan 2-5 arkipäivän aikana.
Mikäli toimitustavaksi on valittu postitus, edellä mainittuihin toimitusaikoihin on lisättävä postin toimitusajat.

Lisätietoja virkatodistuksesta

Virkatodistusten ja sukututkimusten hinnasto

Lisätietoja virkatodistusten ja sukututkimusten tilauksesta

Imatran seurakunnan kirkkoherranvirastossa voit sen aukioloaikana tehdä tilauksia seuraaviin aluekeskusrekisterin suorittamiin tehtäviin ja antamiin todistuksiin:

Omien tietojen tarkastus jäsenrekisteristä, kirkkoon liittyminen, kirkosta eroaminen, pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta, elää-todistus, sukuselvitysmuotoinen virkatodistus ja sukututkimustilaus. Seurakunta välittää tehtävän aluekeskusrekisteriin.

Imatran seurakunnan kirkkoherranvirasto, Tietotalo, F.O. Virtasenkatu 6, 3.krs, Imatra

Avoinna ma-pe klo 9–12 ja 12.30–14. Puhelinpalvelu p. 044 400 4210, **@**