Kolmen Ristin kirkko
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kolmen Ristin kirkko

Kolmen Ristin kirkko

Ruokolahdentie 27

55800 Imatra

Kolmen Ristin kirkolla (Ruokolahdentie 27) on käynnissä kirkon peruskorjaus

Kolmen Ristin kirkko (Ruokolahdentie 27) on keväällä 2023 avoinna vaihtelevasti, mutta todennäköisesti ti-la klo 9-15. Su-ma suljettu. Kirkolla käynnissä olevat korjaustyöt voivat vaikuttaa kirkon aukioloon. Aukiolo kannattaa varmistaa ennen vierailua. Yhteyshenkilö Jari Nousiainen, p. 0400 553 056, **@**

Katso myös tiekirkot.fi.

***

The Church of The Three Crosses (Ruokolahdentie 27) is being renovated.

SPRING 2023: The Church of The Three Crosses is open with a variable schedule but likely Tue-Sat 9am-3pm. The renovation may affect to opening hours. Before the visit: please check if the church is open. Contact person: Jari Nousiainen, tel. 0400 553 056, **@**

Check also tiekirkot.fi.

***

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko valmistui vuonna 1957 ja se vihittiin käyttöön 28.9.1958. Kirkko on merkittävä nähtävyys. Kirkon kolmoisaihe on nähtävissä useassa paikassa. Kirkon ainoa varsinainen taideteos on Alvar Aallon suunnittelema ja S. Wuorion valmistama lasimaalaus, tyylitelty orjantappurakruunu. Alttaritaulun paikalla on kolme valkoista puuristiä, joiden varjot lankeavat harkitusti valkealle seinälle juuri jumalanpalveluksen aikaan.

VISIT ALVAR AALTO

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Tiedote 9.8.2022

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on saanut rahankeräysluvan
Haastekampanja kirkon pelastamisen tueksi käynnistyy syksyn aikana

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on saanut Poliisihallituksen myöntämän rahankeysluvan. Lupa on voimassa toistaiseksi ja se mahdollistaa julkisen rahankeyskampanjan kotimaassa tukemaan kirkon restaurointitöitä. Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista.

Kannatusyhdistyksen toiminta laajenee

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Tällä hetkellä uusia jäseniä on lähes sata ja kirkon tilanne kiinnostaa myös ulkomaalaisia Aallon arkkitehtuurin ystäviä.

Syksyn aikana järjestetään valtakunnallinen haastekampanjan avaus sekä joulukonsertti korjaustyön tukemiseksi. Kesän aikana kirkolla on ollut kotimaanmatkailijoiden lisäksi vijöitä muun muassa Ranskasta, Espanjasta ja Etelä-Koreasta.

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on mukana myös Imatra-päivässä lauantaina 20.8.2022. Yhdistyksen pisteellä voi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja tehdä myös lahjoituksia.

Pelastusoperaatioon kutsutaan kaikkia

Kirkon korjauksen kokonaiskustannus liikkuu 3-4 miljoonan euron välillä. Imatran seurakunta on saanut Kirkkohallituksen avustuksia noin 400 000 euroa ja Japanista on saatu yksittäisiä lahjoituksia, mutta lisärahoitusta tarvitaan. Seurakunnat eivät saa järjestää rahankeyksiä kiinteistöjen ylläpitoon, joten apua rahoitukseen pitää löytyä muulla tavalla.

- Seurakunta kantaa suurimman vastuun korjausbudjetista, mutta haluamme osoittaa tukemme tälle tärkeälle pelastustyölle. Yhdistyksen tavoite on noin 5-10% korjauskustannuksista, joka olisi siis noin 200 000-300 000 euroa, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Kauko Mäkinen.

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja sen päätarkoitus on varainkeruu kirkon remonttia varten. Keräystili on nyt avattu ja pelastusoperaatioon voi osallistua lahjoittamalla tilille FI70 5094 0020 2448 57, OKOYFIHH.

Kolmen Ristin kirkko (Ruokolahdentie 27) on tällä hetkellä suljettu toiminnalta, mutta kirkko on avoin lyhyille vierailuille kesällä 2022 ti-la klo 9–15. Su-ma suljettu. Yhteyshenkilö Jari Nousiainen, p. 0400 553 056, **@**.

LISÄTIEDOT:

Kauko Mäkinen, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja, p. 040 532 1352, **@** 

Jani Telkkä, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n varapuheenjohtaja,

p. 044 305 2397, **@**

www.kolmenristinkirkko.fi

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n keyslupa RA/2022/1057, myönnetty 15.7.2022, Poliisihallitus, voimassa toistaiseksi. Yhdistyksen kotisivu: kolmenristinkirkko.fi. Kerätyt varat ytetään kirkon kunnostukseen ja tunnetuksi tekemiseen. Tilinumero:  FI70 5094 0020 2448 57, OKOYFIHH, Tiedoksi: lahjoitus.

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri maailman. Kirkko kuuluu yhtenä Alvar Aallon arkkitehtuurikohteena Unescon maailmanperinnön aieluetteloon ja se on osa Euroopan neuvoston Alvar Aalto Route -kulttuurireittiä. Kolmen Ristin kirkko on myös yksi Saimaa Geoparkin kulttuuri- ja luontokohteista.

 

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaatio alkaa!

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaation lanseeraustapahtuma kokosi torstaina 31.3.2022 Kolmen Ristin kirkkoon runsaslukuisen yleisön. Tapahtumassa kuultiin vahvat puheenvuorot kirkon merkityksestä maailmanluokan arkkitehtuurikohteena, matkailuvetonaulana, Vuoksenniskan omana kirkkona ja monitoimitilana, ja henkilökohtaisten muistojen synnyttäjänä. Tilaisuudessa PhD Sofia Singler Cambridgen yliopistosta luennoi Kolmen Ristin kirkon syntyvaiheista ja sen roolista Alvar Aallon tuotannossa. Voit halutessasi katsoa koko tilaisuuden tästä.

Jonas Malmbergin ja Sofia Singlerin osuus englanniksi.

Tutustu Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n toimintaan ja liity jäseneksi jo nyt: www.kolmenristinkirkko.fi

Facebook

Ryhmä Facebookissa

Twitter

Instagram: prokrkimatrary

#imatra #kolmenristinkirkko #prokolmenristinkirkkoimatrary #imatranseurakunta #alvaraalto #pelatusoperaatio

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja sen päätarkoitus on varainkeruu kirkon remonttia varten. Yhteinen tavoite on selvä: Kolmen Ristin kirkko halutaan saada korjattua ja avattua jälleen kaikille vierailijoille ympäri maailman sekä toiminnalliseen käyttöön kaikille imatralaisille.

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri maailman.

Kirkon pelastusoperaatioon kutsutaan nyt kaikkia mukaan!

Kolmen Ristin kirkon peruskorjauksen rahoitusta varten on perustettu kannatusyhdistys: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Ylen aamu (TV 1) kävi tutustumassa Kolmen Ristin kirkon tilanteeseen maanantaina 21.2.2022 Kolmen Ristin kirkkoa koskeva osuus alkaa kohdasta 1.47. Katso tästä.

Yle Areenan striimi tutustuttaa aiheeseen lisää. Katso tästä

Yhdistyksen nettisivu.

***

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Tiedote 11.2.2022

Imatran Kolmen Ristin kirkon kunnostamista varten on perustettu kannatusyhdistys - Kaikkia kutsutaan nyt mukaan kirkonpelastusoperaatioon

Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista ja se on ollut toiminnalliselta käytöltä suljettuna marraskuusta 2020 lähtien. Kirkon peruskorjauksen rahoitusta varten on nyt perustettu kannatusyhdistys: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry.

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri maailman. Kirkko kuuluu yhtenä Alvar Aallon arkkitehtuurikohteena Unescon maailmanperinnön aieluetteloon ja se on osa Euroopan neuvoston Alvar Aalto Route -kulttuurireittiä. Kolmen Ristin kirkko on myös yksi Saimaa Geoparkin kulttuuri- ja luontokohteista. Kirkkohallitus myönsi Imatran seurakunnalle Kolmen Ristin kirkon korjauksiin elokuussa 2021 noin 250 000 euroa. Kirkon peruskorjaukseen tarvitaan 3–4 miljoonaa euroa –lisärahoitusta siis tarvitaan. Imatran seurakunta ei saa itse järjestää rahankeräystä seurakunnan rakennusten ylläpitoon. Rahoituksen pitää siis löytyä muulla tavalla.

Yhdistyksen jäsenet mukana yksityishenkilöinä

Kirkon peruskorjauksen kustannuksia varten perustettiin joulukuussa 2021 kannatusyhdistys: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen perustajajäseninä on ryhmä innostuneita Imatran kaupungin asukkaita. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat mukana yksityishenkilöinä, kannatusjäseninä voi olla myös yhteisöjä ja yrityksiä. Yhdistyksen päätavoitteena on varainkeruu kirkon remonttia varten ja tavoite on selvä: Kolmen Ristin kirkko halutaan saada korjattua ja avattua jälleen kansainvälisille vierailijoille sekä kaikille imatralaisille. Tarkoituksensa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, järjestää varainkeruutapahtumia, infotilaisuuksia ja muuta toimintaa. Rahankeräyslupa on parhaillaan vireillä.

Kirkon kunnostaminen on imatralaisten yhteinen asia ja kaikkia kutsutaan nyt mukaan

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja Mika Strömberg toivottaa nyt kaikki mukaan kirkonpelastusoperaatioon:

- Kirkon kunnostaminen on yhteinen asia ja kaikkien kaupunkilaisten apu on tervetullutta. Kolmen Ristin kirkko on arvokas osa kaupungin profiilia ja sen kunnostamiseen tarvitaan nyt yhteinen ponnistus. Toivotan kaikki kaupungin asukkaat ja yritykset lämpimästi tervetulleeksi mukaan, Mika Strömberg kommentoi.

Suunnitteilla haastekampanjan lanseeraustapahtuma torstaina 31.3.2022

Alustavan suunnitelman mukaan kirkon kunnostamisen haastekampanja alkaa torstaina 31.3. klo 10-12 Kolmen Ristin kirkolla (Ruokolahdentie 27, Imatra). Mukana tapahtumassa ovat Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, maakuntajohtaja Satu Sikanen (Etelä-Karjalan liitto), vs. kaupunginjohtaja Ari Lindeman ja Alvar Aalto -säätiön yliarkkitehti Jonas Malmberg. Lanseeraustapahtuman osana arkkitehti, PhD Sofia Singler luennoi Kolmen Ristin kirkon historiasta. Luento striimataan suorana lähetyksenä verkossa. Jos koronatilanne sallii, tapahtuma on yleisölle avoin. Tarkemmat tiedot päivitetään noin viikkoa ennen tapahtumaa. Myös yhdistyksen jäseneksi liittymisestä on tulossa ohjeet lähempänä tapahtumaa.

LISÄTIEDOT:

Mika Strömberg, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja: p. 040 535 3806, **@**

Jani Telkkä, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n varapuheenjohtaja: p. 044 305 2397, **@**