Kolmen Ristin kirkko
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kolmen Ristin kirkko

Kolmen Ristin kirkko

Ruokolahdentie 27

55800 Imatra

Kolmen Ristin kirkon remontti alkaa tammikuussa 2024

Kolmen Ristin kirkon remontti alkaa tammikuun aikana. Remontti alkaa ulkovaipan korjauksella, joka käsittää katon, seinät ja ikkunat. Ensimmäinen vaihe kestää noin 7–8 kuukautta ja maksaa reilut kaksi miljoonaa euroa. Imatran seurakunta rahoittaa tämän vaiheen itse lainarahalla. - Yleisradio kävi tekemässä aiheesta jutun (otsikko Yleisradion). Klikkaa lukemaan!

Kevät 2024

Kolmen Ristin kirkko (Ruokolahdentie 27) on toistaiseksi remontin vuoksi yleisöltä suljettuna. Vierailun mahdollisuuteen liittyvät tiedustelut: Jari Nousiainen, p. 0400 553 056, **@**

Katso myös tiekirkot.fi.

Kolmen Ristin kirkko Live 24/7

Kolmen Ristin kirkon pihamaalle on asennettu live-kamera, jonka kautta pääset aina vilkaisemaan, miltä kirkon työmaalla näyttää.

Klikkaa katsomaan ->

 

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko valmistui vuonna 1957 ja se vihittiin käyttöön 28.9.1958. Kirkko on merkittävä nähtävyys. Kirkon kolmoisaihe on nähtävissä useassa paikassa. Kirkon ainoa varsinainen taideteos on Alvar Aallon suunnittelema ja S. Wuorion valmistama lasimaalaus, tyylitelty orjantappurakruunu. Alttaritaulun paikalla on kolme valkoista puuristiä, joiden varjot lankeavat harkitusti valkealle seinälle juuri jumalanpalveluksen aikaan.

VISIT ALVAR AALTO

***

Spring 2024

The Church of The Three Crosses (Ruokolahdentie 27) is closed to the public because of renovation. Inquiries for visits: Jari Nousiainen, tel. 0400 553 056, **@**

Check also tiekirkot.fi

24/7 Live webcam at the Church of The Three Crosses

Watch it here

 

***

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaation haastekampanja käynnistyy tiistaina 24.10.2023 klo 9.30–13 tapahtumapäivällä Olavinkulmassa

Haastekampanjan avauksen tarkoituksena on kannustaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä lahjoittamaan rahaa Kolmen Ristin kirkon pelastamiseksi ja haastaa edelleen muita mukaan. Lahjoittaa voi kuka vain - haluamallaan summalla. Tervetuloa mukaan! 

Ohjelma:

Klo 9.30–10 Kahvit 

Klo 10–10.15 Avaussanat: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja Kauko Mäkinen

Klo 10.15–10.20 Piispan tervehdys. Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen.

Klo 10.20–10.30 Seurakunnan puheenvuoro: vt. kirkkoherra Arto Marttinen.

Klo 10.30–10.45 Imatran yrittäjien puheenvuoro, Emilio Urpalainen.

Klo 10.45–11 Musiikkia: Hanna Saarela ja Imatran Immet.

Klo 11–11.45 Luento: “Miksi on välttämätöntä pelastaa Kolmen Ristin kirkko?” PhD, arkkitehti Sofia Singler.

Klo 11.45–11.50 Musiikkia: Hanna Saarela ja Imatran immet.

Klo 11.50–12 Suomenkielisen osuuden päätös: Keräystilanne ja sen jatko, mahdollisuus liittyä yhdistyksen sponsoriksi, yhdistyksen puheenjohtaja Kauko Mäkinen.

Klo 12–12.45 Englanninkielisen luennon striimaus Eurooppaan: Sofia Singler.

Klo 12.45–13 Keskustelu englanniksi ja luennon päätös.

Tilaisuus striimataan kotimaahan ja englanninkielinen osuus Eurooppaan.

Lahjoitusten vastineeksi yritykset ja yhteisöt voivat "ostaa" virtuaalisia kirkonpenkkejä tai tuoliryhmiä. Yksityiset voivat hankkia nimiinsä kuparisia kattolevyjä.

Vastineiden hinnat:

Kolme ensimmäistä penkkiriviä (6kpl) 20 000 € /kpl.

Penkkirivit 4–6 (6 kpl) 10 000 €/kpl.

Loput takaosan penkit (7kpl) 5000 €/kpl.

Kirkon B - ja C- osan irtotuolit (300kpl) 1000 €/kpl.

Kaikkien penkin tai tuoliryhmän ostaneiden nimi tulee muistokirjaan ja vitriiniin. Yrityksen nimi muistokirjaan ja -vitriiniin ilman penkin tai tuoliryhmän ostoa maksaa 500 €. Kuparisen kattolevyn (400 kpl) saa nimiinsä 100 €/kpl. Lahjoitukset tehdään OP Etelä-Karjalan tilille FI70 5094 0020 2448 57. Saaja: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry. Viestiksi: yrityksen/yhteisön tai yksityisen nimi ja "ostettu" virtuaalinen penkki/tuoliryhmä tai kattolevy. Lahjoituksista ja haasteista eteenpäin voi soittaa ja kertoa tilaisuuden aikana numeroon 041 7235 738. Avaustilaisuuden jälkeen haastekampanja jatkuu yhdistyksen facebook-ryhmässä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Imatran kaupungin ja Imatran seurakunnan kanssa.

www.kolmenristinkirkko.fi

 

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Tiedote 26.5.2023

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Imatralaislähtöisen Tiina Laakkonen-Rosenin keräys Kolmen Ristin kirkon pelastamiseksi on tuottanut USA:ssa jo noin 24 500 euroa

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa asuva yrittäjä, entinen imatralainen Tiina Laakkonen-Rosen on järjestänyt GoFundMe-organisaation kautta USA:ssa oman keräyksen Imatran Kolmen Ristin kirkon pelastamisen hyväksi. Keräys on tuottanut tähän mennessä 26 690 $ eli noin 24 500 €. Laakkonen-Rosenin keräystavoite on 100 000 $. Keräyksen tuotto ohjataan suoraan Imatran seurakunnalle kirkon korjausrahastoon.

Tiina Laakkonen-Rosen arvostaa Imatraa, ja Kolmen Ristin kirkkoa yhtenä kaupungin tärkeimmistä aarteista.

- Kasvoin Imatralla ja olen kiitollinen niistä lähtökohdista, jotka kaupunki antoi minulle. Nyt tahdon antaa hyvää takaisin. Keräyksen järjestäminen on henkilökohtainen takaisinmaksu kotikaupungilleni ja sen kauniille Kolmen Ristin kirkolle. Kirkko on kansainvälisesti tunnettu ja haluan, että se saa kukoistaa ja tuoda Imatralle vierailijoita ympäri maailmaa.

GoFundMe on yhdysvaltalainen, yhteisöllisyyteen perustuva hyväntekeväisyysalusta, jonka kautta yksityiset, ryhmät ja yritykset voivat järjestää rahankeräysprojekteja valitsemilleen kohteille. Nettisivun osoite on www.gofundme.com.

Ennen GoFundMe-sivua Tiina aloitti keräyksen omasta sosiaalisesta verkostostaan lähettämällä satoja sähköposteja Kolmen Ristin kirkosta ja sen tilanteesta.

- Aalto on yksi maailman kuuluisimmista arkkitehdeista, ja ihmiset ovat kiinnostuneita hänen työstään. USA:ssa tällainen kampanjointi on tavallista ja ihmiset auttavat mielellään.

Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista ja se on ollut toiminnalliselta käytöltä suljettuna marraskuusta 2020 lähtien.

Pro Kolmen Ristin Kirkko Imatra ry:n toiminta on hyvässä myötätuulessa

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaation tueksi perustettu Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry sai uuden hallituksen 29.3.2023. Yhdistyksen toimintaan on tämän jälkeen saatu uutta virtaa.

Yhdistys järjestää 24.10.2023 haastekampanjan avajaistilaisuuden, jossa suomalaisten ja etenkin imatralaisten yritysten, yhteisöjen ja yksityisten on mahdollista tehdä kirkon pelastusoperaatioon lahjoituksia. Lahjoitusvarat kohdistetaan Kolmen Ristin kirkon korjauskustannuksiin. Seurakunnat eivät saa järjestää rahankeräyksiä kiinteistöjen ylläpitoon, joten rahoituksen pitää löytyä muulla tavalla.

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaatio on tähän mennessä herättänyt laajaa mielenkiintoa Suomen rajojen ulkopuolella. Tärkeänä yksittäisenä tukijoukkona ovat arkkitehdit. Japanissa innokas arkkitehtiopiskelijoiden ryhmä on perustanut oman Three Cross Help -yhdistyksen, joka on tehnyt lahjoituksia. Saksalainen ”Alvar Aalto Gesellschaft” (Alvar Aalto -seura) julkaisi keväällä 2022 artikkelin, jossa esiteltiin Kolmen Ristin kirkon korjausoperaatiota. Myös alan saksalainen Bauwelt-lehti julkaisi maaliskuun 2023 numerossaan hätähuudon Kolmen Ristin kirkon pelastamiseksi.

Uutta rahoitusta kirkkohallitukselta

Kirkolliskokous on toukokuun aikana hyväksynyt kirkkohallituksen ehdotuksen uudesta määrärahasta Kolmen Ristin kirkon korjaustöihin. Summa on 239 994 euroa.

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaatiosta saa lisätietoa Pro Kolmen Ristin Kirkko Imatra ry:n nettisivulta www.kolmenristinkirkko.fi, jossa voi myös liittyä yhdistyksen jäseneksi.

 

Tiedote 9.8.2022

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on saanut rahankeräysluvan
Haastekampanja kirkon pelastamisen tueksi käynnistyy syksyn aikana

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on saanut Poliisihallituksen myöntämän rahankeysluvan. Lupa on voimassa toistaiseksi ja se mahdollistaa julkisen rahankeyskampanjan kotimaassa tukemaan kirkon restaurointitöitä. Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista.

Kannatusyhdistyksen toiminta laajenee

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Tällä hetkellä uusia jäseniä on lähes sata ja kirkon tilanne kiinnostaa myös ulkomaalaisia Aallon arkkitehtuurin ystäviä.

Syksyn aikana järjestetään valtakunnallinen haastekampanjan avaus sekä joulukonsertti korjaustyön tukemiseksi. Kesän aikana kirkolla on ollut kotimaanmatkailijoiden lisäksi vijöitä muun muassa Ranskasta, Espanjasta ja Etelä-Koreasta.

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on mukana myös Imatra-päivässä lauantaina 20.8.2022. Yhdistyksen pisteellä voi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja tehdä myös lahjoituksia.

Pelastusoperaatioon kutsutaan kaikkia

Kirkon korjauksen kokonaiskustannus liikkuu 3-4 miljoonan euron välillä. Imatran seurakunta on saanut Kirkkohallituksen avustuksia noin 400 000 euroa ja Japanista on saatu yksittäisiä lahjoituksia, mutta lisärahoitusta tarvitaan. Seurakunnat eivät saa järjestää rahankeyksiä kiinteistöjen ylläpitoon, joten apua rahoitukseen pitää löytyä muulla tavalla.

- Seurakunta kantaa suurimman vastuun korjausbudjetista, mutta haluamme osoittaa tukemme tälle tärkeälle pelastustyölle. Yhdistyksen tavoite on noin 5-10% korjauskustannuksista, joka olisi siis noin 200 000-300 000 euroa, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Kauko Mäkinen.

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja sen päätarkoitus on varainkeruu kirkon remonttia varten. Keräystili on nyt avattu ja pelastusoperaatioon voi osallistua lahjoittamalla tilille FI70 5094 0020 2448 57, OKOYFIHH.

Kolmen Ristin kirkko (Ruokolahdentie 27) on tällä hetkellä suljettu toiminnalta, mutta kirkko on avoin lyhyille vierailuille kesällä 2022 ti-la klo 9–15. Su-ma suljettu. Yhteyshenkilö Jari Nousiainen, p. 0400 553 056, **@**.

LISÄTIEDOT:

Kauko Mäkinen, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja, p. 040 532 1352, **@** 

Jani Telkkä, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n varapuheenjohtaja,

p. 044 305 2397, **@**

www.kolmenristinkirkko.fi

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n keyslupa RA/2022/1057, myönnetty 15.7.2022, Poliisihallitus, voimassa toistaiseksi. Yhdistyksen kotisivu: kolmenristinkirkko.fi. Kerätyt varat ytetään kirkon kunnostukseen ja tunnetuksi tekemiseen. Tilinumero:  FI70 5094 0020 2448 57, OKOYFIHH, Tiedoksi: lahjoitus.

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri maailman. Kirkko kuuluu yhtenä Alvar Aallon arkkitehtuurikohteena Unescon maailmanperinnön aieluetteloon ja se on osa Euroopan neuvoston Alvar Aalto Route -kulttuurireittiä. Kolmen Ristin kirkko on myös yksi Saimaa Geoparkin kulttuuri- ja luontokohteista.

 

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaatio alkaa!

Kolmen Ristin kirkon pelastusoperaation lanseeraustapahtuma kokosi torstaina 31.3.2022 Kolmen Ristin kirkkoon runsaslukuisen yleisön. Tapahtumassa kuultiin vahvat puheenvuorot kirkon merkityksestä maailmanluokan arkkitehtuurikohteena, matkailuvetonaulana, Vuoksenniskan omana kirkkona ja monitoimitilana, ja henkilökohtaisten muistojen synnyttäjänä. Tilaisuudessa PhD Sofia Singler Cambridgen yliopistosta luennoi Kolmen Ristin kirkon syntyvaiheista ja sen roolista Alvar Aallon tuotannossa. Voit halutessasi katsoa koko tilaisuuden tästä.

Jonas Malmbergin ja Sofia Singlerin osuus englanniksi.

Tutustu Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n toimintaan ja liity jäseneksi jo nyt: www.kolmenristinkirkko.fi

Facebook

Ryhmä Facebookissa

Twitter

Instagram: prokrkimatrary

#imatra #kolmenristinkirkko #prokolmenristinkirkkoimatrary #imatranseurakunta #alvaraalto #pelatusoperaatio

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja sen päätarkoitus on varainkeruu kirkon remonttia varten. Yhteinen tavoite on selvä: Kolmen Ristin kirkko halutaan saada korjattua ja avattua jälleen kaikille vierailijoille ympäri maailman sekä toiminnalliseen käyttöön kaikille imatralaisille.

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri maailman.

Kirkon pelastusoperaatioon kutsutaan nyt kaikkia mukaan!

Kolmen Ristin kirkon peruskorjauksen rahoitusta varten on perustettu kannatusyhdistys: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Ylen aamu (TV 1) kävi tutustumassa Kolmen Ristin kirkon tilanteeseen maanantaina 21.2.2022 Kolmen Ristin kirkkoa koskeva osuus alkaa kohdasta 1.47. Katso tästä.

Yle Areenan striimi tutustuttaa aiheeseen lisää. Katso tästä

Yhdistyksen nettisivu.

***

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry

Tiedote 11.2.2022

Imatran Kolmen Ristin kirkon kunnostamista varten on perustettu kannatusyhdistys - Kaikkia kutsutaan nyt mukaan kirkonpelastusoperaatioon

Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista ja se on ollut toiminnalliselta käytöltä suljettuna marraskuusta 2020 lähtien. Kirkon peruskorjauksen rahoitusta varten on nyt perustettu kannatusyhdistys: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry.

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri maailman. Kirkko kuuluu yhtenä Alvar Aallon arkkitehtuurikohteena Unescon maailmanperinnön aieluetteloon ja se on osa Euroopan neuvoston Alvar Aalto Route -kulttuurireittiä. Kolmen Ristin kirkko on myös yksi Saimaa Geoparkin kulttuuri- ja luontokohteista. Kirkkohallitus myönsi Imatran seurakunnalle Kolmen Ristin kirkon korjauksiin elokuussa 2021 noin 250 000 euroa. Kirkon peruskorjaukseen tarvitaan 3–4 miljoonaa euroa –lisärahoitusta siis tarvitaan. Imatran seurakunta ei saa itse järjestää rahankeräystä seurakunnan rakennusten ylläpitoon. Rahoituksen pitää siis löytyä muulla tavalla.

Yhdistyksen jäsenet mukana yksityishenkilöinä

Kirkon peruskorjauksen kustannuksia varten perustettiin joulukuussa 2021 kannatusyhdistys: Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen perustajajäseninä on ryhmä innostuneita Imatran kaupungin asukkaita. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat mukana yksityishenkilöinä, kannatusjäseninä voi olla myös yhteisöjä ja yrityksiä. Yhdistyksen päätavoitteena on varainkeruu kirkon remonttia varten ja tavoite on selvä: Kolmen Ristin kirkko halutaan saada korjattua ja avattua jälleen kansainvälisille vierailijoille sekä kaikille imatralaisille. Tarkoituksensa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, järjestää varainkeruutapahtumia, infotilaisuuksia ja muuta toimintaa. Rahankeräyslupa on parhaillaan vireillä.

Kirkon kunnostaminen on imatralaisten yhteinen asia ja kaikkia kutsutaan nyt mukaan

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja Mika Strömberg toivottaa nyt kaikki mukaan kirkonpelastusoperaatioon:

- Kirkon kunnostaminen on yhteinen asia ja kaikkien kaupunkilaisten apu on tervetullutta. Kolmen Ristin kirkko on arvokas osa kaupungin profiilia ja sen kunnostamiseen tarvitaan nyt yhteinen ponnistus. Toivotan kaikki kaupungin asukkaat ja yritykset lämpimästi tervetulleeksi mukaan, Mika Strömberg kommentoi.

Suunnitteilla haastekampanjan lanseeraustapahtuma torstaina 31.3.2022

Alustavan suunnitelman mukaan kirkon kunnostamisen haastekampanja alkaa torstaina 31.3. klo 10-12 Kolmen Ristin kirkolla (Ruokolahdentie 27, Imatra). Mukana tapahtumassa ovat Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, maakuntajohtaja Satu Sikanen (Etelä-Karjalan liitto), vs. kaupunginjohtaja Ari Lindeman ja Alvar Aalto -säätiön yliarkkitehti Jonas Malmberg. Lanseeraustapahtuman osana arkkitehti, PhD Sofia Singler luennoi Kolmen Ristin kirkon historiasta. Luento striimataan suorana lähetyksenä verkossa. Jos koronatilanne sallii, tapahtuma on yleisölle avoin. Tarkemmat tiedot päivitetään noin viikkoa ennen tapahtumaa. Myös yhdistyksen jäseneksi liittymisestä on tulossa ohjeet lähempänä tapahtumaa.

LISÄTIEDOT:

Mika Strömberg, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja: p. 040 535 3806, **@**

Jani Telkkä, Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n varapuheenjohtaja: p. 044 305 2397, **@**