Kylätie/ Sanna Kiiveri-Kihlanki 6.3.2022
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kylätie/ Sanna Kiiveri-Kihlanki 6.3.2022

Sota Ukrainassa on laittanut miettimään Venäjälle vievää tietä...

 

On kaunis talvipäivä. Kylätie on hiljainen. Ketään ei näy. Venäjän rajalle on matkaa vain alle kilometri. Tie, jota kuljen, menee rajan yli. Aikoinaan sodan aikana tuota tietä pitkin kuljetettiin sotatarvikkeita. Yhtenä kuljettajana oli lasten isotuffa Porista.

Sota Ukrainassa on laittanut miettimään tuota Venäjälle vievää tietä, jota kuljen. En voi väistää ajatusta, entä jos sota tuleekin. Entä jos nyt niin rauhallisesta tiestä tuleekin jälleen tie, jota pitkin tankit ja sotajoukot kulkevat?

Olen asunut itärajalla lähes koko elämäni. Enkä koskaan muista pelänneeni. Päinvastoin rajavartijoiden näkeminen päivittäin on tuonut turvallisuuden tunnetta. Rajaamme valvotaan. Rajan ylitykset, olivatpa ne sitten ihmisten tai eläimien aiheuttamia, huomataan ja niihin puututaan heti.

En koe pelkääväni nytkään. Luotan siihen, että kylätie pysyy rauhallisena jatkossakin. Mutta samalla kuitenkin mietin, entä jos. Presidenttimme sanoi, että nyt täytyy pitää pää kylmänä. Niin aion tehdä. Vaikka samalla mietin varasuunnitelmaa, jos käy toisin.

Minua tuo varasuunnitelma helpottaa. Samoin kuin puhuminen sodasta. Mutta huomaan, että välillä, kun uutiskuvat sotaa pakenevista ukrainalaisista tulevat iholle, on laitettava netti kiinni ja tehtävä jotain, mikä tuottaa iloa. On katsottava aurinkoa, joka yhä paistaa. On laitettava kädet ristiin ja jätettävä tämä hullu maailma Kaikkivaltiaan käsiin.

 

Sanna Kiiveri-Kihlanki

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: