Kauneimmat Joululaulut 2022

Kauneimmat Joululaulut 2022

Kauneimmat joululaulut Imatralla 2022

Keskiviikko 7.12.

Klo 18 Lasten Kauneimmat Joululaulut, Tainionkosken kirkko. Heini ja Johannes Vesterinen, lapsikuoro LIEKKI.

Sunnuntai 11.12.

Klo 18 Kauneimmat Joululaulut, Tainionkosken kirkko, Samuli Saarela, Vuoksen Neiet, striimaus.

Maanantai 12.12.

Klo 18 Pisaran Kauneimmat Joululaulut, Pisara, Vuoksenniskantie 64, Arto Marttinen, Johannes Vesterinen.

Sunnuntai 18.12.

Klo 15 Kauneimmat JoululaulutTainionkosken kirkko, Heidi Hakulinen, Samuli Saarela. Striimaus.

Klo 18 Kauneimmat Joululaulut, Tainionkosken kirkko, Susanna Halla, Heini ja Johannes Vesterinen, Gospelkuoro Akasia, ISRK – Light Orchestra, solistina Maria Wallenius.

Tiistai 20.12.

Klo 18 Wanhan ajan Kauneimmat JoululaulutOlavinkulma, Olavinkatu 13, Johannes Vesterinen.

Keskiviikko 21.12.

Klo 18 Kauneimmat Joululaulut verkossa, YouTubessa klo 18, nauhoitus Kauneimmista Joululauluista 18.12. klo 18.

Torstai 22.12.

Klo 18 Pappilan Kauneimmat Joululaulut, Tainionkosken Pappila, Kirkkokatu 4, Heini Vesterinen, lapsia mukana laulamassa.

Perjantai 23.12.

Klo 18 Kauneimmat Joululaulut, Tainionkosken kirkko, Kaisa Kontiainen, Tarja Luumi, Kolmen Ristin kuoro.

Kauneimmat Joululaulut kaikuvat jo 50. kerran!

Kauneimmat Joululaulut on Suomen suurin ja laajimmalle levinnyt musiikkitapahtumien sarja, joka viettää tänä vuonna juhlavuottaan. Laulutilaisuuksiin osallistuu noin kolme viidestä suomalaisesta. Kauneimpien Joululaulujen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma sai alkunsa vuonna 1973, kun kanttorit yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa halusivat kehittää hiljaiseen kolmanteen adventtisunnuntaihin tapahtuman, jossa kerättäisiin varoja lähetystyölle.

Heti ensimmäisenä vuotenaan Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia järjestettiin lähes 150 seurakunnassa, ja vastaanotto oli innostunutta. Tuskin kukaan silti osasi ajatella, millainen ilmiö niistä kasvaisi vuosien kuluessa. Tänä vuonna Kauneimpia Joululauluja lauletaan 50. kerran.

Vuosien kuluessa Kauneimmista Joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma – eikä kolmas adventtikaan ole enää kirkoissa hiljainen. Nykyisin Kauneimmat Joululaulut kaikuvat tuhansissa tilaisuuksissa kirkoissa, kauppakeskuksissa, ravintoloissa ja monissa muissa paikoissa ulkomaita myöten aina adventista loppiaiseen.

Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyssä kolme viidestä suomalaisesta kertoi osallistuvansa Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin ainakin toisinaan, ja Postin kyselyssä ne olivat joulun kolmanneksi paras asia ykkössijan jakaneiden yhdessäolon ja jouluruoan sekä toisen sijan saaneen joululoman jälkeen.

Erityisen suuri ilo on, että tänä jouluna Kauneimpia Joululauluja päästään parin vuoden koronarajoitusten jälkeen taas laulamaan vapaasti.

Joululaulut soivat maailman lasten hyväksi

Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteistyötä. Lähetysseura painattaa vuosittain seurakuntien laulutilaisuuksia varten vihkosen, josta löytyvät ne kaikkein rakkaimmat, lapsuudesta tutut joululaulut sekä valikoima uudempia joululauluja. Tämän vuoden uutuuslaulu vihossa on erityisesti juhlavuotta varten tehty, Esa Niemisen ja Niklas Rosströmin säveltämä sekä Sinikka Svärdin sanoittama Kauneimmat joululaulut soi.

Laulutilaisuuksissa kerätyt kolehtitulot Lähetysseura käyttää heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi eri maissa. Vuonna 1859 perustettu Suomen Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä.

Tänäkin jouluna voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa joululaulusuosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon.

Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma myös siirtää kristillistä joululauluperinnettä sukupolvelta toiselle. Vuosi vuoden jälkeen täyttyvät kirkkosalit viestittävät, että joulun sanoma on edelleen tärkeä suomalaisille ja puhuttelee heitä.

kauneimmatjoululaulut.fi