Hyvä kello kauas kuuluu...
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hyvä kello kauas kuuluu...

Reflektoin itseni kanssa aika usein. Nyt olen pohtinut  sitä, mikä on minun tehtäväni ja roolini kirkollisena viestijänä ja uskon kertojana. Tähän pohdintaan haastan nyt sinutkin.

Kirkon, kristillisen yhteisön, monimuotoisen viestinnän kautta tulee esiin kirkon ja seurakuntien perustoiminnot. Viestinnän välittäjinä toimivat taitavat ammattilaiset, joilla on ammattitaito ja laaja kokonaisnäkemys viestinnän kerroksista ja sen eri muodoista. He tietävät, miten viesti tuodaan esille nykyihmisten arkeen ja millaisella kielellä. Miten herätetään oikeanlaista arvokeskustelua ja mielenkiintoa, joille on tänä päivänä äärimmäisen suuri tarve. Kaikenlainen tiedon jakaminen on tärkeää.

Mutta, mutta... miten tällainen perusseurakuntalainen tai vapaaehtoinen vastuunkantaja tai luottamushenkilö voi levittää tietoa ja kokemusta oman hengellisen yhteisön olemassaolosta, siis uskosta ja seurakunnasta. Millainen viesti itse olen? Jumalahan on luonut minut viestiksi tähän maailmaan kuvaamaan itseään. Rakkautta ja hyvyyttä. Olenko Hänen ”tuoksuna” ja ”kirjeenä”,  kuten Uusi Testamentti mainitsee. Olenko arjessani ”tuuli vai päivänpaiste”? Olenko niin hapan ”uskova”, että maitokin piimii lähelläni? Miten heijastan Jumalan hyvyyttä ja rakkautta? Tuleeko suustani lempeitä, rohkaisevia tai lohduttavia sanoja vai arvostelun ja tyytymättömyyden sanoja. Miten kohtaan ja huomioin lähelläni olevat ihmiset? Olenko valmis auttamaan ja antamaan aikaa? Miten minussa toteutuu kehoitus ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi”. Sekin on vahva viesti, minkä sisältöisiä postauksia kirjoitan someen ja millaisia kommentteja annan. Olenko iloinen siitä, että kuulun yhteisöön, jolle Isän Jumalan olemassaolo on voima ja toivo arjen haasteissa.

Näihin kysymyksiin vastaaminen rehellisesti vaatii rohkeutta. Rohkea on ihminen, joka uskaltaa elää tässä maailman ajassa kristittynä ja olla täten viesti Jumalan maailmasta. ”Elää tässä maailmassa, mutta ei maailmasta.” Näinä aikoina ajautuu niin helposti mukaan monenmuotoisen itsekeskeisyyden, ahneuden ja viihteen houkuttavaan imuun. Vaatii rohkeutta olla toisenlaisen elämäntavan edustaja ja viestijä. Sitä maailmaa hallitsee  hyvyys,  hyvä omantunto, ihmisarvo, rakkaus ja Jumalan hyvä tahto.

Mitä ja miten arjessani viestin? Kerronko iloisena, kun sain taas hyvää matkaevästä seuraavalle viikolle jumalanpalveluksesta. Tai olipa mahtava kuorolaulu ”Yksi nimi ylitse muiden”. Sain keskustella luottamuksellisesti vaikeasta asiasta seurakunnan työntekijän tai vapaaehtoisen kanssa. Olipa hyvää soppaa ja sanaa tiistaina Tainionkosken kirkossa. Tuntui hyvältä, kun sain viedä esirukouspyyntöni yhteiseen esirukoukseen ja puolestani rukoiltiin. Olen löytänyt uusia luotettavia ystäviä seurakunnan toimintaryhmistä. Olen oppinut rukoilemaan läheisteni puolesta. Nyt uskon, että minun ei tarvitse kantaa elämänkuormaani yksin, vaan Jumalani on siinä mukana.

Viesti on myös se, että kuohuvana aikana luotan Jumalan suuriin suunnitelmiin, joista voin lukea Raamatusta.

Voi miten monenlaisia tilanteita meille tarjoutuu kertoaksemme, miten tärkeä seurakuntayhteisö on. Olemme hyviä viestinviejiä, jos haluamme. 

Riti Hirvonen

 

seurakuntalainen

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä