Joulun rauhan ihme
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Joulun rauhan ihme

Yksi merkittävimmistä juonteista Raamatussa on se kuinka ihmiset ovat kapinassa Jumalaa vastaan. Tämä kapina näkyy monenlaisina erilaisina asioina aivan arkielämässä erilaisena tottelemattomuutena Jumalan tahtoa vastaan tai niissä monissa sodissa maailmalla. Jouluna tapahtuu käsittämätön ihme – Jumalan sotajoukko laulaa rauhaa paimenille ja samalla koko ihmiskunnalle.

Kun teininä näytin keskisormea ristiinnaulitulle Kristukselle, niin en vielä siinä vaiheessa täysin ymmärtänyt kuinka syvästi Kristus oli tehnyt rauhan minun kanssani. Olin toki uskossa ja heikolla uskollani tartuin Kristuksen tekemään työhön ristillä. Kipu monista asioista oli kuitenkin niin suuri, etten saanut täyttä rauhaa ristinkään edessä. Vasta myöhemmin ymmärsin kuinka Kristus kärsii kansamme kaikissa kärsimyksissämme. Ei Paavalikaan ymmärtänyt Kristuksen työtä kristittyjä. Paavali kävi omaa fanaattista taisteluaan Jumalan tahtoa vastaan – Kristuksen ristiä vastaan. Samalla hän teki paljon pahaa kristittyjä kohtaan.

Kristus rukoili ristillä minun ja Paavalin puolesta sekä kaikkien vihollistensa puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät.” Ristillä riippuessaan hän sovitti kaiken ihmisten vihollisuuden häntä itseään kohtaan oli se sitten moraalista tai uskonnollista. Siinä ristin työssä on tehty sovinto kaikesta meidän synnistämme. Se ei kosketa vain yksittäisiä syntejä, vaan koko meidän syntistä olemustamme, joka ei halua noudattaa Jumalan tahtoa. Me saamme uskossa laittaa kaiken pahan itsessämme Kristuksen kannettavaksi ristillä. Siksi Paavali kirjoittaa meille kaikille: ”Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan. ... Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa.” (2 Kor 5:19–20).

Ensimmäisen maailmansodan keskellä saksalaiset ja brittiläiset sotajoukot jättivät paikallisesti sotimatta sodan ensimmäisenä jouluna. Saksalaiset joukot alkoivat laulaa joululauluja ja britit yhtyivät lauluun. Lopulta sotivat viholliset pelasivat yhdessä jalkapalloa vihollisten välillä ei kenenkään maalla. Vain todellinen rauhan ruhtinas voi saada tällaisen ihmeen aikaiseksi ihmisten sydämissä sodan keskellä tai sotien jälkeen. Tätä ihmettä saamme rukoilla maailmaan ja myös omaan sydämeemme.

Pekka Jauhiainen

Olen intohimoinen hiihtäjä. Harmi vain, että tuo Joulupukin parta sulaa aina, kun menen sisälle. Siunattua Adventtia ja Rauhan ruhtinaan odotusta.

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä