Osana rakkauden verkostoa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Osana rakkauden verkostoa

Tultuani uskoon päätin, että haluan käyttää elämäni tietoiseen hyvän tekemiseen ja rakkaudelliseen elämään. Rakkaudellinen elämä ei vaadi meiltä ihmisiltä täydellisyyden tavoittelua, vaan inhimillisyyttä. Uskon itse siihen, että meille kaikille löytyy erilaisia tehtäviä ja rooleja, joissa voimme kohdata toisia ihmisiä lämpimästi, arvostaen ja kunnioittaen. Voimme hoitaa, auttaa ja tukea toisiamme ja toimia sillä tavoin suurimman rakkauden apukäsinä ja –jalkoina. 

Pekka Simojoen laulussa kuvataan rakkaudellista elämää mielestäni kauniisti: 

“ Hän ei mitään pyhimystä kaipaa sädekehineen,  

tee se itse yritystä yltää taivaaseen.  

Tavallisen taapertajan Hän vie työhön pelloilleen. 

Kurjimmankin savimajan Hän voi tehdä kirkokseen. 

Kaksi tavallista kättä Jeesus työhön lähettää. 

Kuinka paljon tekemättä ilman niitä täällä jää? 

Kaksi tavallista jalkaa Hän voi ottaa jaloikseen. 

Niillä taivasmatka alkaa joka aamu uudelleen. “ 

 

Mielestäni kauneimmin meille tarkoitettu tehtävä tulee näkyviin palvelutyössä. Imatran seurakunnalla on huikaiseva hieno rakkauden verkosto, joka koostuu seurakunnan työntekijöistä, vapaaehtoistyöntekijöistä ja yhteistyötahoista. 

Seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset kulkevat rinnalla syntymästä kuolemaan, iloissa ja suruissa. Yhteisöllinen hyvän tekeminen ja Jumalan rakkauden välittäminen ulottuu moneen. Majakka, Pisara ja Lyhty toimivat kaikille avoimina kohtaamispaikkoina. Yksinäisiä tuetaan läheispalvelun kautta. Nikkaristit auttavat kodin askareissa. Vapaaehtoiset mahdollistavat myös monenlaiset kerhot, ryhmät, leirit ja tilaisuudet.  

Naisten pankki kerää rahaa auttaakseen hauraassa asemassa olevia naisia. Yhteisvastuukerääjien avulla parannetaan maailmaa laajasti kuin myös lähetystyön tukemiseen tähtäävällä vapaaehtoistoiminnalla. Diakoniatyössä tukiverkosto ulottuu laajalle. 

Jumalanpalveluksissa näemme vapaaehtoisia moninaisissa tehtävissä. Ripareilla isosten merkitys on korvaamaton. Seurakunnassamme on myös rikas musiikkielämä, mikä voimaannuttaa, lohduttaa ja tuo iloa.  

Kirkon palveleva puhelin tukee elämän kipukohdissa ja saattohoitoon perehtyneet kulkevat rinnalla viimeisellä matkalla.  

Miun oma roolini on tällä hetkellä kantaa vastuuta seurakunnan päättäjänä ja tuoda esiin seurakuntalaisten moniäänisyyttä blogikirjoittajana. Lisäksi miulle on tullut tärkeäksi perinteeksi järjestää päihdeleirien yhteydessä yhteisöllisiä vaatekeräyksiä. Toivoisin voivani tehdä enemmän, mutta tässä kohtaa elämää ei aika ja voimavarat riitä enempään.  

Tällä hetkellä oma elämäni täyttyy työstä erkkaluokanopettajana, lukuisista luottamustoimista, opiskelusta ja perhe-elämästä koirineen. Uskon, että juuri tämä elämä on miulle tarkoitettu ja että pystyn kaikilla elämäni osa-alueilla toimimaan rakkaudellisesti ja tekemään tietoisesti hyvää.  

Omien arvojen mukaan eläminen antaa voimaa ja tuo rauhaa kiireenkin keskellä. Oleminen osana rakkauden verkostoa antaa elämälle tarkoituksen.  

Titta Myllärinen

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä