Uusi vuosi - uudet alut
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
portaikko

Uusi vuosi - uudet alut

Usein "Uusi vuosi - uudet kujeet/alut" -taitaa jäädä vain tuohon ensimmäiseen ja kaikista uuden vuoden lupauksista huolimatta alut pysyvät enemmän tai vähemmän vanhoina.

Muutos ja muuttuminen ovat vaikeita ja usein työläitä tapahtumia. Ihan kuin kiipeäisi portaita ja mitä pidemmälle kiipeää, sitä raskaammaksi matka käy. Ehkäpä siksi onkin niin mukava pysyä vanhassa, tutussa ja turvallisessa – ilman suurta lisävaivaa. Vaan jos haluaa jotain uutta tai erilaista, on pakko tehdä jotain toisin kuin ennen. Jos haluaa nähdä kauemmas, niin portaiden kiipeäminen auttaa uuden näköalan saavuttamisessa. Työläydestään huolimatta, se on usein vaivan arvoista.

Jokainen vuosi on uusi, mutta niin on jokainen kuukausi, viikko, päivä ja tunti – ei niitä ole ennen eletty. Meillä on mahdollisuus uusiin alkuihin pitkin vuotta. Meillä on mahdollisuus aloittaa sama muutos tai tekeminen alusta, useammankin kerran. Siksi ei ole niin vaarallista, vaikkei kaikki onnistuisikaan kerralla.

Muutosta on kuitenkin haluttava tai siihen on vähintään suostuttava, jotta se toteutuisi. Jumala uudistaa meitä Pyhän Henkensä kautta, jos vain siihen suostumme. ”Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, jotta me hänen armonsa ansiosta tulisimme vanhurskaiksi ja saisimme osaksemme ikuisen elämän, niin kuin toivomme. ” (Tit. 3:4–7.)

Tärkeintä lienee, että joskus pohtii mihin on menossa, mistä tulossa ja mitä kantaa mukanaan. Uusi vuosi on tähän hyvä hetki. Voisikohan johtotähtenä pitää Kol.3:17 ajatusta: ”Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme.”

Hyvää ja siunauksien täyteistä vuotta 2024 kaikille!

Ilotulitus
Oma kuva

Olen Raisa Pöntinen, yli 40-vuotias, työssäkäyvä, imatralainen. Tykkään opetella uutta, kuten tätä blogi-kirjoittamista.

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä