Kasvun paikka
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kasvun paikka

Minulla on rakas ystävä. Hän on ihana ihminen, jolle voin kertoa mitä vain ja tiedän, että hän on aina tukenani. Ystävyytemme on sellaista laatua, että saattaa vierähtää pitkiäkin aikoja, ettemme ole toisiimme yhteydessä. Meille riittää tieto siitä, että tiedämme varmuudella toisen olevan siellä jossain.

Elämän ruuhkavuosien keskellä yhteyden ottomme hoituvat usein whatsapp viestein. Ystävälläni saattaa kulua parikin päivää, ennen kuin saan häneltä vastauksen. Näen hänen lukeneen viestin, mutta vastaus antaa odottaa itseään. Mitä merkittävämpi asia, sen pidempään vastaus yleensä viipyy. Olen ajan oloon oppinut arvostamaan tätä. Vastaus viipyilee, koska sitä ei lähetetä puolivillaisesti ja pikaisesti, vaan se on harkittu. Sille on annettu aikaa, koska niin tärkeä se on. Se on tärkeä minulle ja kypsyttelystä tiedän sen olevan tärkeä myös hänelle. Ja arvostan hänen vastaustaan sellaisena kuin sen saan. Emme aina ole asioista samaa mieltä, mutta koen sen rikkautena, että saamme olla eri mieltä ystävinä. Se kasvattaa minua, ehkä häntäkin, näin toivon.

Ystävyydessämme on jotakin samaa, kuin suhteessa Jumalaan. Hänkin on varmuudella siellä jossain, vaikka aikaa edellisestä yhteyden otosta olisikin vierähtänyt jo hyvä tovi. Meille molemmille riittää tieto siitä, että tiedämme toistemme olevan. Hänen kanssaan whatsapp ei toimi, mutta viestinnässä on jotakin samaa kuin yhteydenpidossamme hyvän ystäväni kanssa. Jumalankin vastaukset usein viipyilevät. Itse tosin jälkimmäisen kanssa sorrun aika ajoin tuskastelemaan tätä viipyilyä. Kenties viipyily tässäkin kohtaa kertoo harkinnasta ja siitä, että minun asiani on tärkeä, harkinnan arvoinen. Ja jos vastaus ei miellytä minua, voisinko arvostaa sitä silti? Kasvaa levollisin mielin vastauksen kanssa.

Outi

diakoni

Kommentit


Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia.
Viestin otsikko:


Nimi tai nimimerkki:


Roskaesto, jätä tyhjäksi:


Viestisi: