Persoonamme ja Kristuksen työ
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Persoonamme ja Kristuksen työ

Minun on monesti vaikea keskittyä. Pahimmillaan mieli väsymyksen tai kuorman keskellä hajoaa niin, etten pysty muodostamaan tietokoneelle lauseita. Väitöskirjaa tekevälle tämä on huono asia – Kristus on kuitenkin minuakin lähellä.

Psalmin 139 kirjoittajan mukaan meidät on luotu kohdussa juuri sellaisiksi kuin olemme ja Jumala tuntee meidät läpikotaisin (Ps 139:13–15). Profeetta Jeremia tunnetaan itkevänä profeettana ja ilmeisesti hän oli erityisen herkkä. Silti hänelle annettiin varsin vaikea tehtävä. Jeremian kirjassa tulee esiin aika-ajoin ajatus siitä, kuinka Jeremian itkun läpi voidaan ymmärtää kuinka myös Jumala itkee sitä, kuinka Israelin kansa on luopunut luojastaan. Samalla tavalla meidänkin erilaiset persoonan piirteet heijastavat jotain Jumalasta.

Syntiinlankeemuksen takia meissä toki on jotain muutakin kuin sitä mitä Jumala on alunperin tarkoittanut. Kalle Päätalo – se bändi eikä niinkään kirjailija – kirjaili kappaleeseensa ajatuksen ”Lootusasentoon liian levoton mä oon. Ei mul kyl oikeen sellaseen oo aikaa kuluttaa.” Minulla on lauluntekijän kanssa samanlainen kokemus. Syntiinlankeemuksen takia en aina osaa käyttää persoonani hyviä puolia. Nopeaälyisyys ja nopeaan toimintaan tähtäävä persoonani saattaa hyytyä monesti erilaisten väärien tottumusten painon alle. Toisaalta en aina osaa ottaa tarvittavaa aikaa rauhoittumiselle ja osaltaan erilaiset elämän kuormat saattavat heikentää elämistä.

Onneksi kristinuskon harjoittaminen ei ole keskittymisestä, meditaatiosta tai rauhoittumisesta kiinni. Toki nämä asiat voivat olla tärkeitä jokapäiväisessä elämässä ja sen haasteissa. Kristus tullessaan ihmiseksi ja ristille hän otti Paavalin mukaan syntiemme lisäksi meidän heikkoutemme. Todellinen lepopaikka löytyy tästä suhteesta – uskosta. Siinä saamme tuoda kaiken levottomuutemme ja kyvyttömyytemme elää tasapainoista elämää Kristukselle. Kristus hyväksyy ja ottaa persoonamme vastaan syntisyydestämme ja kyvyttömyydestämme huolimatta. Samalla hän haluaa opettaa meitä elämään koko persoonamme kautta. Hän myös käyttää meitä sellaisina persoonina kuin olemme.

 

Pekka Jauhiainen

Myö Yhes -ryhmä

Lähetystyössä oma elämäni on joskus asetettu ääritilanteisiin. Näissä tilanteissa oma jaksaminen ja riittämättömyys on asettunut yhä enemmän ja enemmän Kristuksen harteille.

Kommentit


Aloita uusi viestiketju Siirry arkistoon
Aihe / Aloittaja   Viimeisin / Viestejä